У прокуратурі Сумщини підбили підсумки роботи за І півріччя 2024 рік

26.07.2024

Керівник Сумської обласної прокуратури Олександр Панченко провів нараду з метою обговорення підсумків роботи органів прокуратури в першому півріччі 2024 року, а також визначення основних завдань на наступний період.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, окружних прокуратур та їх заступники.

Відкриваючи засідання наради, Олександр Панченко зазначив, що на сьогодні найважливішим завданням для прокуратур усіх рівнів є забезпечення належної фіксації та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України, у тому числі проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

З початку повномасштабного вторгнення до суду направлено 284 обвинувальних актів цієї категорії, з них стосовно 19 військовослужбовців РФ (заочно).

Також з початку війни вже засуджено 9 окупантів (заочно). Наразі досудове розслідування здійснюється у 1147 кримінальних провадженнях цієї категорії.

Водночас проводиться активна робота з розшуку незаконних активів Російської Федерації та Республіки Білорусь. Вже накладено арешт на майно та майнові права громадян РФ, які є бенефіціарами підприємств України, на загальну суму понад 207,5 млн грн, до АРМА передано майна на суму 170,7 млн грн.

Також керівник обласної прокуратури акцентував увагу присутніх на посиленні протидії корупції, організованій злочинності, злочинам у бюджетній сфері, кіберзлочинності, охороні довкілля та інших, визначених Генеральним прокурором пріоритетних напрямах, характерних для прикордонної області.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
07.09.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 38 вибухів
07.09.2024 Сумчани здобули 14 медалей на чемпіонаті України з греплінгу та панкратіону
07.09.2024 У Краснопіллі рятувальники ліквідували наслідки ворожих авіаційних ударів
07.09.2024 У Сумах чоловік знайшов пакет із боєприпасами
07.09.2024 На Тростянеччині правоохоронці викрили чоловіка, який займався вирощуванням коноплі
07.09.2024 Наслідки обстрілів за минулу добу: одна людина загинула, 6 поранених, численні пошкодження

Коментарі: