У шести громадах Сумщини з’являться координатори програми ментального здоров’я «Ти як?»

26.07.2024

Як повідомила заступниця начальника Сумської ОВА Олена Бойко, наразі координація Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» масштабується у громади і на Сумщині формується регіональна команда фахівців.

Агенти змін працюватимуть у Глухівській, Сумській, Лебединській, Конотопській, Роменській та Шосткинській громадах. Їх завдання – зробити ментальну підтримку ще доступнішою і ближчою до людей.

«Це люди з відповідною фаховою освітою, професійними навичками у сфері психології, соціальної підтримки, особистим життєвим досвідом – готові змінювати систему, вибудовувати комунікацію, розповідати про важливість ментальної підтримки, допомагати людям та мотивувати їх піклуватися про власний внутрішній світ», – повідомила Олена Бойко.

Перед новою командою координаторів у громадах стоїть багато важливих завдань. На них, як на агентів змін, покладено велику відповідальність та обов’язок інтегрувати ідеї ментального здоров’я на місцевий рівень. Крім того, консультанти Програми увійдуть до складу робочої групи з питань ментальної допомоги Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Сумській ОВА.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
07.09.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 38 вибухів
07.09.2024 Сумчани здобули 14 медалей на чемпіонаті України з греплінгу та панкратіону
07.09.2024 У Краснопіллі рятувальники ліквідували наслідки ворожих авіаційних ударів
07.09.2024 У Сумах чоловік знайшов пакет із боєприпасами
07.09.2024 На Тростянеччині правоохоронці викрили чоловіка, який займався вирощуванням коноплі
07.09.2024 Наслідки обстрілів за минулу добу: одна людина загинула, 6 поранених, численні пошкодження

Коментарі: