Врятував багато життів: Рідні захисника з Глухова просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України

27.07.2024

На сайті Президента України зареєстровано електронну петицію про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) захиснику України, військовослужбовцю ЗСУ – головному сержанту Редуну Ігорю Валерійовичу. Авторка петиції – дружина загиблого захисника Адамян-Редун Анастасія Андріївна.

“Народився в м. Глухів, Сумської області. У 2014 році пішов до Оршанецького навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України, після якого взяв участь в антитерористичній операції, був у котлі в с.Зеленопіллі, Луганська обл.

Потім, в період з 10.09.2015 по 23.10.2015 року, боровся з терористами в Луганській області, н.п. Старобільськ, н.п. Марківка, н.п. Красна Талівка. Завжди був за країну та за народ. Після АТО продовжив службу в прикордонних військах у Харкові. Був інспектором у відділі прикордонної служби “Дергачі”. Службу проходив безпосередньо в Міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення “Гоптівка”.

В 2020 році пішов працювати в IT-сферу.

У 2022 році, на початку повномасштабної війни, у перших рядах пішов добровольцем у територіальну оборону, батальйон 228/127 бригада, де потрапив на посаду старшого бойового медика.

Він врятував багато життів. Віддавав усе за вільну Україну.

Отримав 3 поранення – в Харківській області, в Бахмуті та смертельне поранення в Запорізькій області під час виконання службових обовʼязків по захисту територіальної цілісності та суверенітету України від збройної агресії російської федерації. Усі його 3 поранення були під час виконання службових обовʼязків.

З його відходом наша країна втратила багато. А я втратила все своє життя.

Незважаючи на своє попереднє тяжке поранення правої руки, він продовжував тягти поранених побратимів, щоб урятувати їх. Він боровся за кожне життя. Сидів під обстрілами з пораненими, витягував хлопців з самого пекла, ЦЬОМУ ВСЬОМУ Є СВІДКИ.

Був скромною людиною, просто робив те, що вважав за важливе.

Розумний, мужній, талановитий, добрий та дуже позитивний. Ішов туди, куди інші боялися йти. Завжди підтримував побратимів, ділився своїм досвідом, дуже любив вчити тому, що знав та вмів!

Багато читав, вчився, завжди намагався знайти час для підвищення кваліфікації.

Крім надання медичної допомоги, він брав участь у штурмах зі своєю бригадою. Брався за все, де міг бути корисним. До останнього.

Не думала, що писатиму таку петицію, про посмертне звання «Героя України», але як є. Я і всі, хто знайомий з Ігорем, знають, що він заслуговує на сотні таких звань. Він віддався повністю своїй країні та її народу! Був гарним сином своїх батьків та своєї Батьківщини, вірним другом та найкращим чоловіком.

Він справжня гордість нашої країни!”, – зазначає Анастасія, дружина Ігоря.

Звернення до Глави держави зареєстровано 15 липня 2024 року. Для того, щоб президент розглянув документ, петицію має підписати 25 тисяч осіб. Залишається 81 день, щоб зібрати близько 20 тисяч підписів. Не будьмо байдужими!

Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/230366

hlukhiv.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
07.09.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 38 вибухів
07.09.2024 Сумчани здобули 14 медалей на чемпіонаті України з греплінгу та панкратіону
07.09.2024 У Краснопіллі рятувальники ліквідували наслідки ворожих авіаційних ударів
07.09.2024 У Сумах чоловік знайшов пакет із боєприпасами
07.09.2024 На Тростянеччині правоохоронці викрили чоловіка, який займався вирощуванням коноплі
07.09.2024 Наслідки обстрілів за минулу добу: одна людина загинула, 6 поранених, численні пошкодження

Коментарі: