“Два рази облетіло, а на третій раз ляснуло”: у Краснопіллі зруйновано будинок внаслідок влучання безпілотника

27.09.2024

26 вересня близько 14:00 в житловий будинок по одній із вулиць у центрі селища Краснопілля влучив ударний безпілотник. У результаті вибуху будинок майже зруйнований, щонайменше ще три будинки пошкоджені. Кореспонденти Суспільного побували на місці удару.

Після російського обстрілу в одному із будинків Краснопілля зруйнований дах та побиті стіни.

Світлана Рябуха разом з колегами в цей час працювали на харчоблоці одного з місцевих підприємств, який розташований поряд.

“Стояли в цеху і почули дужий вибух. Ми тільки глянули, як одразу шифер і все полетіло. І одразу з нашого боку виникло загоряння. Ну й що, одразу пожежа, шок, вуха позатикало”.

Пані Світлана говорить, що в цеху не чули нічого, окрім потужного вибуху:

“Два рази облетіло, а на третій раз ляснуло, ото таке. Нам не чутно, ми в цеху ми не чули, жарили парили. Господині, я так розумію вдома не було, вона на роботі була, слава Богу, а так все, в одну хвилину, людина залишилась без нічого”.

Пенсіонер Володимир Адаменко в Краснопіллі живе дев’ятий десяток років. Під час вибуху разом з дружиною порався у дворі.

“Як летіло я чув що свистіло, потім бахнуло. Вийшов, дивлюсь дим, загорілось щось. Ну нічого, нам тільки шибки у коридорі вибило, та й на горі порушило і все”.

Денис Водолагін, мешканець Краснопілля живе неподалік, каже бачив як безпілотник підлітав до цілі.

“Типу “шахеда”, ну не знаю, літак летів. Я мимо проходив, над нами пролетів. Сестра каже, що літак летить, я кажу який літак, це “шахед”, зараз удар буде. Звичайно страшно після такого, а кому не страшно. Діти є у нас, а кому не страшно”.

Окрім зруйнованого будинку, ще кілька пошкоджених, — такі наслідки удару армії РФ по Краснопіллю, повідомила Ірина Юхта, секретарка Краснопільської селищної ради.

У житловий будинок по одній із вулиць в центрі селища прилетів ударний БПЛА. У результаті вибуху будинок був майжеповністю зруйнований, щонайменше ще три — постраждали. Також постраждала адміністративна будівля комунальної установи Краснопільської селищної ради”.

За словами Ірини Юхти, люди, у яких пошкоджене житло внаслідок удару, отримають набори для першочергового аварійного ремонту.

“Люди звертаються до селищної ради із заявами про пошкоджене майно, ми допомагаємо реєструватися їм у “Дії”, а також у відповідних реєстрах, щодо подальшого відшкодування і коштом Державного бюджету відшкодування всього пошкодженого майна”.

За інформацією Ірини Юхти, в Краснопільській громаді з початку повномасштабного вторгнення пошкоджено близько 700 приватних домогосподарств, більш ніж 70 адміністративних будівель, а також 92 об’єкти приватного бізнесу.

Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ

Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: