У Глухові судитимуть дорожників, які “заробили” 732 тисячі на ремонті тротуару

17.10.2024

Глухівським відділом Шосткинської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно посадовця «Глухівської дорожньо-експлуатаційної дільниці» ДП «Сумський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», який, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення офіційного документа заподіяв збитки громаді.

Судитимуть також інженера з технічного нагляду, через службову недбалість якого допущено зазначені оборудки.

Слідством встановлено, що в червні 2023 року посадовець дорожньої служби уклав договір з Управлінням житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради щодо капітального ремонту тротуару по вул. Покровська у м. Глухів.

Після закінчення ремонту тротуару, достовірно знаючи про проведення цих робіт з порушенням будівельних норм та стандартів, з метою одержання неправомірної вигоди для підприємства наказав підлеглим внести до офіційних документів неправдиві відомості, завищивши обсяги фактично виконаних робіт.

На підставі зазначених актів виконаних робіт на рахунок виконавця замовником сплачено загалом 2,9 млн грн. Однак згідно висновку експертизи обвинувачений незаконно заволодів грошовими коштами Управління житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради в сумі 732 тис. 497 грн.

При цьому інженер, який здійснював технічний нагляд за виконанням ремонту, належним чином не перевірив достовірність внесених даних до акту приймання виконаних робіт, та затвердив їх.

Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ

Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: