На Сумщині змонтували новітній компʼютерний томограф для якісної діагностики та лікування маленьких пацієнтів

24.10.2024

У Сумській обласній дитячій клінічній лікарні змонтували сучасний 16-зрізовий компʼютерний томограф General Electric «Optima CT520». Медобладнання придбали у рамках одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку

Завдяки появі такого обладнання маленькі пацієнти отримають доступ до безоплатних діагностичних медпослуг безпосередньо у лікарні. Раніше у медзакладі власного комп’ютерного томографа не було. Натомість протягом 2023 року Сумська обласна дитяча клінічна лікарня прийняла 750 пацієнтів, які потребували обстеження на комп’ютерному томографі. З них 520 – це діти, які потребували контрастного дослідження. Тепер пацієнти лікарні будуть забезпечені необхідними медичними послугами.

У результаті застосування новітнього обладнання вдасться:

– знизити дозу опромінення до 40 % без втрати якості зображення;

– забезпечити швидке сканування з високою просторовою роздільною здатністю;

– покращити точність дослідження;

– знизити кількість випадків помилок під час дослідження.

Завдяки появі сучасного обладнання у лікарні зможуть надавати складніші медичні послуги пацієнтам, використовуючи найновітнішу методику діагностування. Медики оперативно і безпечно діагностуватимуть патологічні стани, проводитимуть диференційну діагностику, визначатимуть подальшу тактику лікування маленьких пацієнтів тощо.

Зазначимо, що медичний персонал Сумської обласної дитячої клінічної лікарні пройде необхідне навчання для роботи з компʼютерним томографом. Далі лікарі зможуть працювати з КТ та надавати потрібні медпослуги пацієнтам після отримання дозволу на право його експлуатації в ДІЯР.

Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ

Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: