Більшість керівників сумських громад не поспішають передавати самозаліснені землі

24.10.2024

Закон, ухвалений Верховною Радою у 2022 році, став важливим кроком у вирішенні цієї проблеми. Він дозволив легалізувати самозаліснені землі, що дає можливість ДП «Ліси України» офіційно працювати над їхнім захистом і збереженням.

Це особливо актуально для Сумщини, де понад 77 тисяч га таких земель потребують захисту. На сьогодні лісистість Сумської області становить 17,9%, коли оптимальний показник – 21%. Для досягнення цієї мети необхідно створити ще 55 тисяч га нових лісів. Один із найефективніших способів збільшення площі лісів – це приєднання самозаліснених територій до філій ДП «Ліси України», повідомив Північний лісовий офіс.

Завдяки співпраці з ГІС-порталом «Самозаліснені території України» лісівники вже ідентифікували низку ділянок для потенційного приєднання до Держлісфонду. У результаті цієї роботи було направлено 117 клопотань до органів місцевого самоврядування щодо передачі загальної площі 5064 га під опіку лісівників.

Результати звернень до ОТГ: позитивні відповіді отримано на 43 клопотання, що охоплюють площу 690 га. Негативні відповіді надійшли на 18 клопотань площею 582 га. Не отримано відповідей на 56 клопотань загальною площею 3792 га (75% від усіх звернень).

Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ

Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: