Поліція встановлює зловмисників, які ошукали жителів Сумщини на понад 200 тисяч гривень

26.10.2024

Зловмисники щодня вигадують безліч нових схем та методів, аби виманити гроші у довірливих громадян. Наприклад однією з поширених схем є оголошення про грошову допомогу від держави, благодійних та міжнародних організацій. Так, до поліції із заявою звернувся мешканець обласного центру та повідомив про те, що став жертвою шахраїв. Громадянин у відомій соціальній мережі побачив повідомлення щодо отримання фінансової допомоги від держави. Він перейшов за вказаним посиланням, відкрилась сторінка схожа на мобільний застосунок банку. Після чого він підтвердив вхід, ввів реквізити своєї банківської картки, строк дії картки та CVV-код. У результаті з його картки були списані грошові кошти.

Будьте обережними з товарами за низькою ціною, а також при замовленні товарів по передплаті. Так, жертвою недобросовісного продавця стала сумчанка. У мережі інтернет вона знайшла оголошення про продаж бажаного товару. Зв’язавшись із продавцем, заявниця надіслала передоплату, але товар так і не отримала.

Також до поліції надходять повідомлення від потерпілих, які отримали сповіщення у соцмережі від знайомих, які попросили гроші в борг. Вони спочатку перераховували кошти, а вже потім дізнавалась, що то були шахраї, котрі зламували сторінки.

Правоохоронці за кожним фактом розпочали досудове розслідування та встановлюють причетних до вчинених злочинів.

Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ

Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: