Сумы скажут «Нет» коду агрессора

04.07.2014

5 липня в Сумах проведуть флеш-моб на підтримку бойкотування російських товарів. Активісти ходитимуть по супермаркетах та закликатимуть людей відмовитися від купівлі товарів агресора. Акцію влаштовує громадянський рух «Відсіч».

«Ми збираємося о 14.00 біля супермаркету «Мануфактура». Збираємося влаштувати таке собі театральне дійство. Заходитимемо в супермаркет з плакатами «Купив російське — купив зброю проти нашого солдата». Потім падатимемо на підлогу, ніби померли. Це символізує наших загиблих українців на війні, — розповіла gazeta.ua одна з організаторок флеш-мобу Інна Шевчук».

Активісти кажуть, деякі супермаркети не в захваті від такої ідеї.

«Було таке, що охоронці не пускали в приміщення, навіть міліцію викликали. Але ми знаємо, що за законом маємо право перебувати там, адже не порушуємо громадський порядок, — продовжила Інна. — В приміщення заходимо по чотири людини, щоб не створювати незручностей для відвідувачів. Головне, що бачимо — як люди в спермаркетах після наших акцій перебирають свої кошики та вилучають звідти російське. Попит на російські товари в Україні вже зменшився на 40%».

Перед акцією по місту роздали листівки із зубатими матрьошками, які символізують агресію Росії проти України.

За останній час плакати, листівки й наліпки з таким зображенням та закликом не купувати російські товари учасники кампанії поширили в Житомирі, Миколаєві, Харкові, Вінниці, Полтаві, Чернівцях, Херсоні, Рівному, Луцьку, Дніпропетровську, Києві, Львові, Черкасах, Первомайську, Немирові, Лубнах, Гайсині, Барі, Козятині, Броварах, Липовці.

Інші новини:

Коментарі: