Сумской мэр ветировал решение исполкома о подорожании проезда в маршрутках до 3 грн.

19.08.2014

Во вторник 19 августа на заседании исполкома был вынесен вопрос о повышении тарифа на услуги перевозки пассажиров в транспорте общего пользования, то есть маршрутных такси. Инициатором ассмотрения стал председатель Сумского союза автоперевозчиков Александр Запорожец

После полуторачасовых препирательств и занятных арифметических вычислений при голосовании исполком сдался, проголосовав за решение повысить тариф до 3 грн. с 1 сентября минимальным количеством голосов.

Небольшие послабления, на которые согласны перевозчики, не меняет общей картины. Так, семилетние дети в сопровождении взрослых смогут ездить бесплатно, школьники до 10 лет – по 1 грн, старшие школьники – по 2 грн в учебное время, но только не во время выходных и каникул.Поблажка коснется и пенсионеров, которые смогут ездить по 2 грн с 10.00 до 14.00 каждый день.

Также перевозчики решили взять на себя уборку остановок от снега в зимнее врем и пообещали, что номера машин, технически оснащенных для перевозки инвалидов в вечернее время будут подсвечиваться другим цветом. За вышеуказанные изменения в исходный проект решения проголосовали 8 из 11 членов исполкома.

Во время голосования мэр Лысенко два раза умудрился насчитать 6 голосов «за», при том, что голосовавших было семеро.

Список имен «героев» дня, проголосовавших за «обдираловку» сумчан

1.Максим ГАЛИЦКИЙ (ВО «Свобода»);

2.Виктор КАЗБАН (активист сумского Майдана);

3.Степан ПАК (заместитель мэра);

4.Татьяна ГОНЧАРЕНКО (секретарь сумского горсовета);

5.Владимир Войтенко (заместитель мэра);

6.Виктор Волонтырец (заместитель мэра);

7.Валентина Юрченко (директор по вопросам экономики ООО «БВК Компания «Федорченко»»).

Вечером стало известно, что городской голова Александр Лысенко ветировал решение исполкома о подорожании проезда.

«Олександр ЛИСЕНКО зупиняє дію ухваленого 19 серпня виконавчим комітетом рішення про новий тариф на проїзд у приватному пасажирському транспорті.

«Я голосував «проти» і хочу бути послідовним до кінця, – заявив очільник Сум. – Згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламентом роботи виконавчих органів Сумської міської ради я використовую право зупинити дане рішення».

Ст.59 п.7 Закону України про місцеве самоврядування в Україні: «У разі незгоди сільського, селищного, міського голови (голови районної у місті ради) з рішенням виконавчого комітету ради він може зупинити дію цього рішення своїм розпорядженням та внести це питання на розгляд відповідної ради». На підписання рішення виконкому дається п’ять днів, отже у цей термін буде підготовлене відповідне розпорядження міського голови, у якому, зокрема, йтиметься про підготовку проекту рішення на сесію міськради.

«У цій складній ситуації, коли є певні економічні розрахунки вартості проїзду, але чітко не визначена цифра сімейного бюджету нашого городянина, подібні підвищення завчасні, я розраховую на розуміння і взаємну підтримку і перевізників – і сумчан», – зазначив міський голова.

Олександр Лисенко наголосив, що він готовий до перемовин із приватними перевізниками та пошуків компромісного рішення. Втім, у жодному разі мова не може йти про вартість проїзду у 3 грн. Про це, заявив очільник Сум, можна буде говорити лише коли сумчани матимуть гідну альтернативу приватному транспорту.

Отже, на найближчу сесію буде винесено проект тимчасового, проміжного рішення про зміну вартості проїзду – до того, як буде поліпшено ситуацію з громадським транспортом.

Для цього міський голова робитиме все, аби вже цього року до міста прибули нові тролейбуси. Паралельно реанімуватимуть ті, що нині наявні у КП «Електроавтотранс». Працюватимуть і над тим, аби завезти до міста електротранспорт із Польщі».

Інші новини:

Коментарі: