Герои Сумщины! Раненому разведчику нужна помощь

24.09.2014

Олександр Сергійович БАНДУРА, 1978 р.н., командир розвідгрупи

- Говоріть скоро, я дуже погано почуваюсь, — з таких слів розпочав наше телефонне знайомство Олександр БАНДУРА. Низький чоловічий голос говорив надсилу, крізь зуби, ледь стримуючи роздратування і від вимушеної безпомічності, і від болю.

На госпітальну койку командир розвідників Олександр БАНДУРА потрапив 10 серпня. Прямо з-під Іловайська. Був перший день нашого наступу, який, як думалось, мав перерости і у повне звільнення багатостраждального міста, і у більш масштабну наступальну операцію. Та не так сталось, як гадалось….

Того дня розвідгрупа Олександра вирушила на завдання… Себе не виявляли, вивідували дислокацію, чисельність ворога… Рухаючись «зеленкою» вздовж дороги, нарвались на засаду… Те, що перед ними не бандюковичі-сепаратисти, а «спецИ», хлопці зрозуміли одразу. Надто професійно і злагоджено діяв ворог. «Чуйка» не підвела: зіткнулись із спецпідрозділом ГРУ РФ. Наші втрати: три «двохсотих» і вісім «трьохсотих». Але і тій стороні «пір»я» добряче «поскубли»!

… Те, що вдасться врятувати перебиту руку, Сашко не йняв віри: від ліктя і до плеча – розволочені м»язи, розтрощені кістки, а сама лівиця висіла на тоненькому клаптику шкіри. Права рука також уражена — кульове навиліт, але у порівнянні із лівою – «квіточки». Зі значною крововтратою, з ледь відчутним пульсом, Олександра доправили до Дніпропетровська, а звідтам – до Києва. «Руку складали, мов пазли», — стримано коментує результат п’яти (!!!) хірургічних операцій розвідник Сашко БАНДУРА. Перебиті нерви не поспішають загоюватись, дають сильний біль…

Із перших успіхів: ледь-ледь ворушаться пальці. Хірурги Олександра хвалять, захоплюються його мужністю, але в прогнозах поки що обережні.

Вдома, на Сумщині, Сашка Бандуру чекає кохана, але усі його думки ТАМ, біля хлопців, котрі, можливо, саме в цю хвилину вирушають у розвідку ворожими тилами…

Написала Tetyana Golub

Допомога пораненим військовим:

Громадський фонд «СУМИ»

СФ ПриватБанк

Рахунок: 26001055020584

МФО: 337546

ЄДРПОУ: 39364679

Dollar

BENEFICIARY: Community foundation SUMY

ACCOUNT: 26004055014382

BANK OF BENEFICIARY: ¬PRIVATBANK, DNEPROPETROVSK, UKRAINE

SWIFT CODE: PBANUA2X

INTERMEDIARY BANK: JP MORGAN CHASE BANK, New York, USA

SWIFT CODE: CHASUS33

CORRESPONDENT ACCOUNT: 0011000080

Euro

BENEFICIARY: Community foundation SUMY

ACCOUNT: 26005055015540

BANK OF BENEFICIARY: ¬PRIVATBANK, DNEPROPETROVSK, UKRAINE

SWIFT CODE: PBANUA2X

INTERMEDIARY BANK: JP MORGAN CHASE BANK, New York, USA

SWIFT CODE: CHASUS33

CORRESPONDENT ACCOUNT: 0011000080

Інші новини:

Коментарі: