Герои Сумщины! Раненый командир пограничников верит, что справится

25.09.2014

Юрій Вікторович ЮЗВЕНКО, майор-прикордонник, компресійний перелом хребта

- Якщо не допоможете нашому командирові, то й нам не треба! — З такого «ультиматиму» почали спілкування з нашим волонтером важкопоранені сумські прикордонники.

- Та, хлопці, заспокойтесь, звісно допоможемо, — відповідала спантеличена волонтерка Олександра.

- Ні, ви не розумієте! – гарячкували «наші» погранці. – Таких командирів, як наш майор треба пошукати! Розумний, мужній, фахівець прикордонної служби. І, головне, за себе – раз, а «за людей» (за бійців) — тричі подумає!!! Таких «холіть і лєлєять» , берегти, як зіницю ока! Словом, спочатку допомагаєте пораненому командирові, а потім – нам!..

Знайомимось із командиром…. Сорокадворічний майор Юрій ЮЗВЕНКО справляє приємне враження: по-військовому небагатослівний і, здається, «випромінює» впевненість та внутрішню самоорганізацію, — написала Тетяна Голуб

Поки що майор «лежачий»… Контузія, розтрощені ступня й коліно. І найнебезпечніше: компресійний перелом хребта в ділянці грудної клітини…

З таким діагнозом Юрій ЮЗВЕНКО навіть сумнівів немає, що підведеться!!!! Буде сидіти! Буде стояти! І, врешті, піде!!!

Якщо є хоч один шанс із ста, він його використає!

Юрко вже переніс дві операції на ногах, на завтра запланована ще одна. Втім до зламаного хребта лікарі ще не брались…

Допомогти пораненому командирові прикордонників:

Картка ПриватБанку

№ 5168 7553 6304 0268

Юзвенко Ольга Вікторівна (дружина)

Він корінний львівянин, і, скільки себе памятає, марив військовою справою. Закінчив суворовське училище, Харківське вище авіаційно-інженерне військове училище. Аж тут розвал СРСР , скорочення в армії і… З усього виходило, що не тільки із літаками, а й з лейтенантськими погонами доветься розпрощатися….

Втім у 1995 р. отримав пропозицію від Державної прикордонної служби України, яка тільки-но створювалась. Не вагаючись погодився, став прикордонником.

Офіцерську службу ніс у Харківському, Донецькому, а три роки перед війною – у Сумському прикордонних загонах. (Зокрема, сім років був начальником прикордонної застави, працював на пунктах пропуску, в Штабі прикордонної служби Харківського загону)…

Війна 2014р. Запеклі бої на півночі Луганщині, варварські обстріли «градами» і «ураганами» з території РФ. Сумські погранці, опинившись у кривавому вирі, несуть службу з охорони та оборони державного кордону України біля Станиці Луганської. Керує зведеним формуванням Сумського прикордонного загону майор ЮЗВЕНКО.

…Того дня погранці мобільною групою вирушили на завдання. Рухались сторожко, польовими дорогами, перевіряли ділянку прилеглої до кордону території. Потужний вибух пролунав під колесами БТР-а! За силою: фугас, або протитанкова міна!!! Усіх, хто був на броні, розкидало навсібоки. Усі «піймали» осколкові поранення… «Якби знаходились «під бронею», не вижили б»! – стримано коментує бойовий епізод майор ЮЗВЕНКО.

Сьгодні Юрій ЮЗВЕНКО перебуває на лікуванні у Київському шпиталі Державної прикордонної служби України. За найріднішу людину, безумовно, переживає родина: дружина Оля, одинадцятирічна донька, тринадцятирічний син. За командира горою стоять бійці-прикордонники.

Дорогі українці, земляки,

треба усім миром допомогти хорошій людині!

Герою! Патріоту! Нашому захисникові!

Юрію Вікторовичу ЮЗВЕНКУ!

Допомога пораненим військовим:

Громадський фонд «СУМИ»

Інші новини:

Коментарі: