В день выборов на Сумщине по телевидению агитировали за кандидатов в депутаты

26.10.2014

В день выборов на одном из телеканалов Сумщины шла агитация за одного из кандидатов в народные депутаты Украины, — об этом на своей страничке в Facebook сообщил Богдан Тицкий.

«У День Виборів по телебаченню Конотопа йшла агітація за регіонала Молотка!

У Конотопі на місцевому телеканалі 26 жовтня показали інтерв’ю із самовисуванцем по округу №160 (центр – місто Шостка) Ігорем Молотком.

У міліцію надійшла заява про агітацію в день виборів. Заявник повідомив, що по телеканалу ТРК «Вежа» показують рекламне інтерв’ю із кандидатом.

Спостерігач ОПОРИ звернувся за коментарем до штабу кандидата, де повідомили, що це провокація з боку телеканалу, оскільки вони не замовляли трансляцію.

Директор каналу Тетяна Голобурда в свою чергу заявила, що трансляція цього матеріалу для неї повна несподіванка.

– Зараз я знаходжуся у Конотопському міському відділі міліції і даю пояснення з цього приводу. Більше того, я заявляю, що це провокація і вторгнення ззовні, бо у програмі такої передачі не було. Схоже на те, що зловмисники не знали, що давати. Інтерв’ю це записане три тижні тому, не стосується виборів і вже застаріле. Агітації в ньому не було. Як тільки ми помітили, трансляція якого матеріалу йде, ми швидко вимкнули і почали розбиратися.

Директор телекомпанії повідомила про ситуацію, що склалася, також Службу безпеки України, голову ОВК № 160.

– Такої брудної передвиборної кампанії я ще не бачила. Це був просто жах. І зараз я боюсь, що заберуть на експертизу ефірний сервер і телекомпанія не зможе працювати.

У будь-якому разі трансляція інтерв’ю кандидата в день виборів є порушенням правил агітації за статтею 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення: «Порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації, агітація в день проведення референдуму».

 

Інші новини:

Коментарі: