На Сумщине простились с Вячеславом Заболотным (фото)

08.12.2014

В Орлівці7 грудня провели в останню путь тридцятисемирічного військовослужбовця В’ячеслава Заболотного, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції. В’ячеслав Заболотний був мобілізований до лав Збройних Сил України 21 березня і служив в артилерійських військах.

Як повідомляє Ямпіль.INFO, прощання з героєм відбулось в приміщенні Орлівської загальноосвітньої школи, де навчався В’ячеслав. Після опівдня труну з його тілом пронесли жалобною ходою через все село до місцевого цвинтаря. Здавалось, що провести земляка в останню путь зібралась вся Орлівка, люди несли в руках квіти та державну символіку України. Поховання загиблого відбулось з усіма військовими почестями.

З вуст однополчан, які привезли на малу батьківщину тіло військового, стали відомі і обставини його загибелі. Сталось це неподалік міста Волноваха (Донецька область), блок-пост, який охороняв В’ячеслав, обстріляли з градів, після чого по ньому почав стріляти снайпер. Одна з куль влучила в голову нашому земляку, поранення виявилось настільки тяжким, що врятувати його життя лікарям не вдалось.

До пізньої ночі чекали траурний кортеж з тілом загиблого військовослужбовця і в районному центрі. Ямпільчани, які хотіли віддати останню шану загиблому, вийшли на головну площу селища з прапорами та смолоскипами. Лише о четвертій годині ранку, коли стало достовірно відомо, що попри очікування, маршрут волонтерів, що везли тіло загиблого, проліг не через Ямпіль, присутні вшанували пам’ять загиблого героя смолоскипною ходою.

Інші новини:

Коментарі: