Артилерист з Сумщини, який вижив після смертельних опіків, зараз проходить реабілітацію на Вінничині

10.12.2014

«…Ніхто й не знав, що Рома із харківського військового шпиталю якраз повертається додому, — почули ми у слухавці радісний голос Ірини ГОЛОВКО, дружини пораненого артилериста. – Вже сидячи у автобусі, чоловік зателефонував, сказав, що скоро буде… Що тут почалося! Дітвора (син і доня) — на базар за квітами й повітряними кульками, ми з кумою — за страви, а роменські волонтери Ігор КОЛОМІЄЦЬ та Ірина ГОЛОВАЧ вже скликати людей».

І справді, коли Ромчик Головко вийшов із автобусу, спершу не йняв віри, що все це заради нього: на автовокзалі його зустрічали пів-Ромен. З військовим оркестром, квітами, тортиками, цілунками-обіймами й радісними вигуками: «Героям слава!» Це — 25-го листопада. А вже наступного дня Роман та Іра вирушили до м. Немирів Вінницької області, у спеціалізований реабілітаційний санаторій для опікових. Путівку героїчному подружжю «вибив» волонтерський Фонд «Крила Фенікса».

Наразі водні процедури, світло-променева- та психотерапія, електросон, — усі призначення Ромчик проходить із задоволенням. А ось спеціальна фізкультура, що має повернути рухливість дуже скаліченій правій руці, і досі завдає болю. Дошкуляють і глибокі рубці на багатостраждальному тілі, що саднять, стягують шкіру, позбавляють еластичності. Втім Рома, маючи по-хорошому упертий та стоїчний характер, навіть не думає заспокоюватись, усіма силами бореться із недугою.

«Краєвиди тут неймовірні: величезний розарій відцвів, але радують око ботанічні екзоти. Це колишній маєток княгині Щербатової — гарна архітектура старовинного особняка, картинна галерея, паркові панорами. Щодня ми з Ромою потихеньку прогулюємось, любуючись красою, виконуємо приписи лікаря, повертаємо рухливість у зранені руки-ноги. Після замкненого простору лікарень Ромочка на вид посвіжів, і я тому дуже рада, — продовжує інформувати кореспондентів «r» про етапи реабілітації Іра Головко. – Чи є які потреби? Так, це спеціальний компресійний одяг, силіконові пластини та дорогі лікувальні мазі. Нам допомагають вінницькі й сумські волонтери, зокрема «Громадський Фонд «Суми»//допомога пораненим». Ми з Ромою вас дуже просимо: обов’язково передайте величезне «спасибі» усім людям, нашим дорогим землякам, котрі підтримують і жертвують пораненим свої кровні гроші».

Нагадаємо, смертельні опіки, 60% ураження тіла, артилерист Роман Головко отримав 3 вересня, коли ворожі «смерчі» з території РФ обстріляли базовий табір 27-го Сумського ракетного артилерійського полку, що дислокувався поблизу с. Перемога Ново-Айдарського району на Луганщини. (Наші втрати: 17 загиблих, 1 безвісти пропалий). З того часу Роман бореться за життя.

Громадський фонд «СУМИ»/допомога пораненим

тел.: 099 380 96 47 – Ольга Зінченко

Підтримка Сумського реактивного артилерійського полку А1476:

ПриватБанк:+ 4731 1856 0216 5711 — Павло НАРОЖНИЙ

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: