Нардепы от Сум потребуют разобраться с отключениями электроэнергии

12.12.2014

На внеочередном заседании в пятницу 12 декабря исполком принял обращение к министру энергетики и угольной промышленности Украины, в. и.о. главы Сумской облгосадминистрации и народным депутатам Олегу МЕДУНИЦЕ и Александру СУГОНЯКЕ по поводу бессистемности в отключении электроэнергии в домах сумчан.

На заседании отмечалось, что вчера в некоторых районах жители 9 часов были без света. Особенно страдали те, у кого автономное отопление. Без света, воды и тепла молодые мамы сидеть и дальше не намерены.

Мэр Сум Александр ЛЫСЕНКО заявил на заседании, что напрасно местную власть обвиняют в бездействии. Мол, до 6 декабря она ждала, что запустят энергоблок на Запорожской атомной и надеялась, что проблемы исчезнут. После того, как ситуация не изменилась власть Сум решила последовать примеру Шостки и обратиться в Киев с предложением планово отключать потребителей.

пРисутствующий на заседании исполкома директор филиала «Сумской городской район электрических сетей» ОАО «Сумыоблэнерго» Виктор СТЕПЧЕНКО объяснил, что команду на ввод графика аварийных отключений дает диспетчер Северной энергосистемы, а на введение графика веерных отключений добро никто не дает.

Как бы там нибы исполком принял обращение. При этом мэр Сум уточнил, что сегодня «наши» депутаты попытаются повлиять на ситуацию. К этому вопросу планируют еще вернуться на сессии 17 декабря. Как заявила секретарь Сумского горсовета Татьяна ГОНЧАРЕНКО она связалась с Ассоциацией городов Украины: планируется выработать общую позицию по поводу отключений.

В ближайшее время городская комиссия по ТЭБ и ЧС утвердит новые графики отключений, позволяющие энергетикам «задействовать» в отключениях другие городские объекты на смену тем, кто уже просидел без света 2 часа.

Принятое исполкомом обращение

ЗВЕРНЕННЯ

до міністра енергетики та вугільної промисловості України, тимчасово виконуючого обов’язки голови Сумської обласної державної адміністрації та народний депутатів України щодо безсистемності у відключенні електричної енергії

у житлових будинках мешканців м. Суми

 

Шановний Володимире Васильовичу!

Шановний Іване Семеновичу!

Шановний Олеже В`ячеславовичу!

Шановний Олександре Леонідовичу!

Протягом останнього часу до виконавчого комітету Сумської міської ради надходять чисельні звернення мешканців м. Суми у зв’язку з тим, що починаючи з 1 грудня 2014 року здійснюється відключення електричної енергії у житлових будинках. При цьому відключаються не тільки електроприлади, але й припиняється подача води, тепла, без попередження зупиняються ліфти, відбувається їх розкрадання.

Відповідно до п.4.3.5. Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання, тривалість перерви в електропостачанні споживачів під час відключення за графіками (ГАВ або СГАВ) живильних ліній і трансформаторів, як правило, не має перевищувати 2-х годин. Водночас, у деяких будинках міста світло відсутнє протягом 6-8 годин. Все це створює незручності жителям, викликає невдоволення та соціальну напругу в місті.

Ми розуміємо проблеми, які наша держава відчуває через обмеженість енергоресурсів, але безсистемність у роботі регіональних структур «Обленерго» стає наслідком порушення затверджених графіків «віялових» відключень електроенергії, які передбачають поетапне (погодинне) регулювання вказаних процесів.

Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Сумської міської ради звертається з проханням вплинути на цю ситуацію та надати дозвіл на застосування «віялових» відключень з метою забезпечення прав споживачів електроенергії шляхом дотримання графіків відключення електричної енергії та своєчасного попередження мешканців. Це допоможе зняти соціальну напругу та відновити довіру до влади.

 

З повагою,

Сумський міський голова                                                    О.М. Лисенко

 

Інші новини:

Коментарі: