На Сумщині обурені громадяни перекрили дорогу на Київ (фото, відео)

27.01.2015

Пікетувальники Конотопської прокуратури 26 січня перекрили дорогу на Київ та годину не пропускали машини, — повідомляє topkonotop.

Один з активістів Олександр Бондар розповів чому люди заблокували проїзд.

«Організатори не планували таких радикальних заходів, але громадськість, яка долучилася, вирішила заблокувати трасу в напрямку Києва», — розповів він.

Він пояснив, що вже тиждень прокуратура не звертає належної уваги до громади, яка прагне особистої зустрічі з прокурором області.

«Ми це робимо не порушуючи порядку, — зауважує він. – Люди просто ходять по пішохідному переходу. Десь годину траса буде перекрита».

На жаль, акція не обійшлась без інцидентів. Водій автобусу №14 вирішив, що «додавши газу» змусить людей розійтися. Закінчилось це тим, що одну дівчину забрала швидка. Зухвалі дії водія обурили громаду, але загострення конфлікту не було. Поряд були працівники міліції, які одразу викликали на місце події представників ДАЇ.

Блокували дорогу конотопці не для всіх. Вони пропустили машину з хлібом для військових та не заважали роботі швидкої.

Акція, до речі, була попереджувальною. Мітингувальники обіцяють блокувати дороги й надалі, якщо їхні вимоги не виконають.

Відеорепортаж активіста ГО «АГЕНТ» Олега Овдєя.

Зі свого боку пресс-служба прокуратури Сумської області на сайті повідомила, що «колективне звернення громади м. Конотоп та Конотопського району, а також звернення керівника громадського формування «Конотопська сотня народної самооборони» Жукова О.В. розглядаються прокуратурою Сумської області згідно із затвердженим прокурором області планом. Розгляд зазначених звернень контролюється першим заступником прокурора області Задоренком І.В., як і розслідування кримінального провадження від 14.12.2014 за наслідками полювання в Конотопському районі.

Доводимо до відома, що для об’єктивного та всебічного дослідження обставин у вищезгаданому кримінальному провадженні, особам, які можуть повідомити про факти, що стосуються справи, необхідно звернутися до слідчого відділу прокуратури області для допиту їх як свідків та проведення інших слідчих дій. Телефони начальника слідчого відділу та слідчого: 78-17-51.

Згідно з графіком прокурор області проводить особистий прийом громадян по середах з 10-ї до 12-ї годин. Попередньо записатися на особистий прийом до прокурора області можливо зателефонувавши до відділу з питань розгляду листів та прийому громадян за номером 22-60-11».

Інші новини:

Коментарі: