Героям Слава! На Сумщине провели в последний путь погибшего под Мариуполем бойца (фото и видео)

02.02.2015

Несколько тысяч конотопчан пришли 1 февраля попрощаться со своим земляком – бойцом батальйона «Азов», который погиб во время минометного обстрела под Мариуполем 27 января.

Церемония прощания с Анатолием Шульгой проходила в Соборе Рождества Пресвятой Богородицы. Не взирая на то, что машина с телом погибшего значительно задержалась в дороге, люди не расходились и около четырех часов ожидали на церковном дворе и вокруг него, — сообщает konotop.in.ua.

Дождавшись, когда из машины вынесли гроб с погибшим в антитеррористической операции, люди не могли сдержать слез. Выкрикивая: «Слава Украине – героям слава!», «Герои не умирают!», Бизона «провели» в собор. Там с помощью активистов из «Правого сектора» и «Народной Самообороны г. Конотопа» создали живой коридор, через который сотни конотопчан могли пройти и попрощаться с героем, над которым провели отпевание священнослужители собора.

Затем похоронная процессия оправилась к месту захоронения, где Анатолия Шульгу похоронили со всеми военными почестями.

«Анатолій Шульга «Бізон» — УНСОвець з Конотопу, доброволець полку «Азов» (кілька слів від бойових товаришів про загиблого побратима):

«Друг Бізон був одним з перших артилеристів у полку. Для молодих бійців він був старшим братом. Постійно тренував розрахунок, не даючи навіть перепочити. Бізон говорив: «Після бою будемо відпочивати, а зараз до роботи, нема чого сидіть коли ворог у нас на порозі». Після боїв Бізон завжди запитував: «Ну що, ми чотко попали?». Хочеться сказати тобі, друже, ви знищили ворожий розрахунок і склад боєприпасів. Вам вдалось відтягнути вогонь на себе і обстріл наших позицій і села припинився. Ви врятували не одне життя. Сам Бізон під час виконання бойового завдання отримав важкі поранення, не сумісні з життям.

Загинув Бізон смертю хоробрих, смертю справжніх чоловіків у бою за свою Націю та свою Батьківщину.

Ти назавжди з нами. Помстимо смерть великих лицарів!!!»

————————————————

Шульга Анатолій (Позивний «Бізон») 1965, Конотоп Сумська область. Боєць «волинського взводу», артилерійського підрозділу Полку особливого призначення «Азов» Національної гвардії України. Ветеран-«афганець». Належав до лав УНСО та організації «Правий сектор» в Конотопі. На фронті перебував з червня 2014 року. 28 січня 2015 Вночі та зранку російські бойовики вели вогонь у напрямках сіл Гранітне та Миколаївка (Волноваський район) поблизу Маріуполя. Бійці «Азову» виїхали на передову, щоб відтягнути вогневий удар на себе та унеможливити жертви серед мирного населення. В результаті артилерійсько-мінометної дуелі двоє захисників загинули, шестеро отримали поранення, — написав Микола Сурженко

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: