Будівництво покрівлі взимку від Дах Центру-ІФ

28.04.2014

Дуже часто клієнти задають питання - чи можливо виконання покрівельних робіт в зимовий період, це дешевше або дорожче. Яку покрівлю можна робити взимку, а яку не можна. В данному матеріалі, люб'язно наданому http://dahcentr.com.ua/ ми розкриємо ці питання і розвіємо деякі омани. Будувати дах взимку можна, в деяких випадках навіть потрібно, а іноді повністю протипоказано.

Тепер про все по порядку.

Якщо взяти за основу основний покрівельний пиріг то його можливо виконати в будь-який час року. Що стосується верхнього покриття, то взимку можна виконати покрівлю під ключ з металочерепиці, профнастилу та натуральної (керамічної, і цементно -піщаної) черепиці. А ось монтаж гнучкої м'якої черепиці доведеться відкласти до настання стійкої позитивної температури. Іноді основні види покрівельних робіт виконуються взимку навіть швидше, ніж влітку і ось чому. Треба розуміти, що багато покрівельні роботи дуже залежні від погоди , хороша погода - працюємо, погана - сидимо .

Гарна погода - температура від мінус 15 С, до плюс 30 С, відсутність опадів у вигляді дощу і сильного снігопаду , вітер не перевищує 15 м/с. Погана погода - температура нижче 15 С, або вище 30 С, опади у вигляді дощу або сильного снігу, вітер швидкість якого перевищує 15 м/с. Прошу звернути увагу на опади - покрівельні роботи неможливо вести практично при будь-якому дощі , а от при не дуже інтенсивному снігопаді ведення покрівельних робіт цілком можливо. Крім того, при снігопаді будь-якої інтенсивності не буває протікання, що дуже важливо для ведення робіт з реконструкції або ремонту покрівлі. Дощова погода в літній час іноді значно ускладнює життя покрівельникам, а ось взимку єдиною перепоною для робіт можуть бути тільки дуже низька температура.

Так, взимку світловий день коротший , але це легко усувається установкою додаткового освітлення робочого місця. Важливий фактор вартість покрівельних робіт і матеріалів.

Побутує міф, що взимку монтаж покрівлі набагато дешевше , ніж влітку. Це не відповідає дійсності - найдешевше роботи по покрівлі обходяться в короткий проміжок часу весни з середини березня по кінець квітня. А от вартість покрівельних матеріалів в зимовий час , зважаючи на менший попит - дешевше, і частенько доставити їх на об'єкт можливо чи в сухе спекотне літо, або взимку в морози у зв'язку з відсутністю нормальної дороги.

Давайте зважимо всі за і проти зимового будівництва покрівлі.

проти:
Короткий світловий день, відповідно довші терміни будівництва за відсутності додаткового освітлення; Ймовірність дуже низьких температур і рясних снігопадів;
Неможливість працювати з покрівлями з бітумних матеріалів (гнучка черепиця);
Більше енерговитрат для освітлення об'єкта та обігріву будівельників;

за:
Відсутність дощів, є можливість демонтувати покрівлю повністю, без винесення меблів з дому, дуже актуально при реконструкції покрівлі, переробці або надбудові мансардного поверху;
Покрівельні матеріали набагато дешевше, все є в наявності, терміни виготовлення та доставки мінімальні;
Можливість вибрати собі в підрядники кращих фахівців, так як зима - неактивний сезон;

Вирішуйте самі, ну а весь перелік матеріалів запропонує по привабливим цінам покрівельна компанія Дах Центр-ІФ!

Читайте также:

Комментарии: