Кличко поздравил военных летчиков и ветеранов в Василькове с Днем Победы

09.05.2014

Кандидат на посаду мера Києва, лідер "Удару" Віталій Кличко в День перемоги відвідав військову частину у Василькові. Про це повідомила прес-служба політика.

Кличко привітав льотчиків і ветеранів з Днем перемоги. І підкреслив, що сьогодні українська влада повинна винести уроки з нинішньої критичної для державності України ситуації і забезпечити високий рівень обороноздатності країни.

Також він зазначив, що важливо підвищити престиж військової професії. "Важливість захисників ми розуміємо в гострі і небезпечні для країни моменти. Сьогодні як ніколи мирне небо залежить від людей, які носять військову форму, від українських військових", - сказав Кличко під час перебування у Васильківській бригаді тактичної авіації.

Місцеві льотчики охороняють небо над столицею на бойових літаках Міг-29 та Л-39. Кажуть, кількість польотів за останні два місяці перевищила їхню кількість за всі роки незалежності. Пального для польотів вистачає. І хоча літаки вже не нові, і форма авіаторів частково зносилася і вимагає заміни, льотчики не скаржаться. Навпаки, в бригаді панує бойовий дух. Він і допомагає нести військову службу в небі.Заступник командира повітряного командування "Центр" полковник Олександр Біньковський розповів, що нещодавно тут вперше "підняли на крило" молодих лейтенантів, випускників 2013 року. Вони вилетіли самостійно на бойових літаках, чого взагалі не було в історії незалежної України. При цьому полковник зазначив, що дуже важливо передавати досвід і майстерність молодим.

Зараз льотчиків в Україні готують лише в Харківському інституті Повітряних сил. Чернігівське вище військово-авіаційне училище льотчиків, яке готувало кращих пілотів, розформували більше 10 років тому.

Льотчики також розповіли, що нещодавно в частині проходили перепідготовку перед передислокацією в Миколаїв військові льотчики з Бельбеку.

Зазначимо ,що у Василькові знаходиться один з кращих аеродромів в Україні. Авиабригада в постійній бойовій готовності, виконує польоти за планом бойової підготовки і охороняє небо над Києвом.

Читайте также:

Комментарии: