Вибір міжкімнатних дверей

12.08.2014

Сьогодні на ринку представлена маса різновидів міжкімнатних дверей. Це і звичайні, прямокутні, і арочного типу, рухливі панелі і маса інших. Така різноманітність цілком з'ясована, адже внутрішні двері додають індивідуальність і неповторність приміщенню. Широкий вибір матеріалу, фурнітури і комплектуючих дозволяє кожному споживачеві вибрати для себе варіант до душі і за фінансовими можливостями. На сьогодні існує магазин дверей у Києві, який має самий широкий асортимент в інтернеті.

Вибираючи ту чи іншу модель міжкімнатних дверей слід мати на увазі такі моменти: який колір має дверне полотно, конструктивні особливості виробу, як передбачено відкривання дверей, чи відповідає і якою мірою даний зразок наявним технічним вимогам (по звукоізоляції, вологостійкості, стійкості до стирання і деяким іншим параметрам), як буде поєднуватися двері з майбутнім інтер'єром, і, звичайно, її ціна.

Дуже важливо мати на увазі, яким чином двері відкриваються. У цьому сенсі всі двері бувають орними, складними. Виділяють також двері-купе. Самими широко вживаними є розсувні двері. В свою чергу вони поділяються на одностулкові, півтора-і двухстворчаті. Відкриваються вони за принципом або «від себе» або «на себе». Бувають випадки, коли потрібно застосувати рішення, що дозволяє економити простір кімнати. Тут будуть незамінні складні двері, які представляють собою вузькі поздовжні смуги, що рухаються по рейці. Також для економії місця служать і розсувні двері (двері-купе). Рухаються вони з особливих напрямних профілів. З їх допомогою можна не тільки економно розпорядитися простором, але і грамотно його організувати, виділивши певні зони. Це дозволить перетворити звичайну квартиру в приміщення-студію.

Найбільш доступними за ціною є ламіновані двері. В ході їх виготовлення застосовується для покриття штучний матеріал, який повторює структуру дерева.

Більш дорогим і якісним продуктом є двері, покриті дерев'яним шпоном. Тобто технологія їх виготовлення полягає в тому, що дерев'яні двері, виконані зі звичайного дерева (наприклад, сосни), тонким шаром деревини цінних порід.

Але найціннішим сегментом міжкімнатних дверей, безумовно, є вироби, виконані з цільного масиву дерева. Натуральна деревина є екологічно безпечним, натуральним продуктом і замінити її не в змозі жодні штучно створені аналоги. Натуральні дерев'яні двері з горіха, бука, дуба, не кажучи вже про екзотичні породах дерева, надзвичайно красиві, на них завжди зупиняється погляд. А адже двері в чому можна назвати обличчям житла.

На закінчення необхідно відзначити, що двері замовляються практично на весь час існування квартири або будинку, тому економія на них недоречна.

Читайте также:

Комментарии: