Чернівці розробка сайтів

26.01.2015

Останні роки еволюції веба в Штатах, деяких європейських країнах і країнах Азії проходять в умовах буму мобільного інтернету. У цього явища безліч цікавих симптомів і серед самих цікавих хочеться особливо виділити той факт, що постійно зростає число людей, для яких мобільний інтернет є єдиним відомим і доступним їм способом виходу в Мережу.

Це породжує цікаві стереотипи сприйняття, але сьогодні мова піде не про них, а про те, чому мобільний інтернет раптово виявився тією рушійною силою, яка стимулює веб-фахівців у всьому світі переглядати свій підхід до побудови сайтів, навіть у такому місті як Чернівці. Давайте подумаємо, які сайти будуть робити в 2016 році в обласному центрі веб-студії в Чернівцях.

По-перше, умови середовища перегляду на мобільному пристрої істотно відрізняються від середовища перегляду на стаціонарному комп'ютері, не тільки через розміри екрану (хоча це теж суттєво), але так само через відсутність багатьох властивих комп'ютерам «за замовчуванням» інструментів: швидкість зв'язку, наявність пов'язаних додатків і плагінів, наявність інструментів введення (клавіатури) і т.п. Чернівці розробка сайтів буде реагувати на зміни інтернету в США також і запроваджувати нові технології. Проста і звична всім операція «скачати файл» на мобільному пристрої може виявитися зовсім безглуздою з цілого ряду причин:

  • довго чекати поки гойдається, тому мобільне з'єднання, як правило, повільніше
  • отриманий файл може виявитися непридатним для перегляду, якщо немає якоїсь спеціальної програми
  • навіть відкритий в спеціальній програмі файл може виявитися непридатним для читання (або іншого типу сприйняття) через те, що він не оптимізований для перегляду на мобільному пристрої
  • немає сенсу витрачати час і дорогий трафік на скачування інформації, яка може виявитися марною.
  • Це тільки один невеликий приклад, що ілюструє, як повинна трансформуватися всього одна єдина функція сайту. А таких трансформацій, необхідних щоб сайт став придатним для повноцінного перегляду на мобільному пристрої, - безліч.

Ідеальний сайт майбутнього - це сайт, створюваний авторами одного разу і потім через систему зумовлених сценаріїв змінюється до середовища перегляду користувача. Розробка сайтів чернівці буде потрібна не лише для простого сайту візитки, а під складні проекти. Ринок буде вимагати гнучкості.

По-друге, мобільний інтернет, за великим рахунком, є окремим випадком альтернативної середовища перегляду веб-сайтів. Адже технології не стоять на місці. Не виключено, що в осяжному майбутньому який-небудь новий спосіб доступу в інтернет (і як наслідок перегляду веб-сайтів) буде з'являтися кожен рік: «У цьому сезоні в моді новий вид інтернет-перегляду від Дольче Габана». І що робити в такому випадку власникам сайтів - створювати чергове 115-й додаток?

Відповідь на це питання народжується на наших очах і все більше і більше набуває обрисів слова «адаптивність». Ідеальний сайт майбутнього - це сайт, створюваний авторами одного разу і потім, через систему зумовлених сценаріїв, адаптирующийся до середовища перегляду користувача - адаптивний сайт.

Олеся Соломук, Тренди веб-дизайну в Чернівцях, 2015.

Читайте также:

Комментарии: