Веб-сторінка помилки 404 - вивчаємо

27.01.2015

Як ви думаєте, що відчуває користувач, який помилково опинився на сторінці 404? Погодьтеся, розраховуючи отримати певну інформацію, він напевно буде трохи роздратований і розчарований ситуацією, що склалася. Якщо ви хочете захистити свою цільову аудиторію від такого негативного досвіду, вам потрібно зосередитися на редизайні сторінки і перетворити її недоліки в переваги.

Дотримуйтесь викладеним нижче рекомендаціям, і вам вдасться створити сторінку 404, що демонструє вашу турботу про користувачів навіть за відсутності шуканого.

Брендове оформлення на сторінці 404 необхідно, щоб створити для відвідувача ефект присутності на сайті в момент помилки. У цих цілях ви можете скористатися шаблонним зображенням свого ресурсу або ж просто включити логотип в розроблюваний дизайн. Коли фірма, що пропонує в місті луцьк розробка сайтів функцію без команди 404, то це потрібно чітко зазначити програмісту, який буде розробляти інтернет проект.

Погляньте, як наявність брендового символіки впливає на сприйняття 3 розміщених нижче сторінок: стандартної / браузерной, дизайнерської і шаблонною.

Останні два варіанти представляють сторінку 404 по-різному, але кожен з них чітко вказує відвідувачеві, на якому саме сайті він знаходиться. У першому ж випадку підказки та логотип взагалі не використовуються, і для ваших користувачів цей варіант однозначно не підходить.

Щоб сторінка стала брендового, абсолютно весь її текстовий контент і зображення повинні відповідати особливостям вашого бізнесу. Якщо ви представляєте серйозну і давно відому компанію (як Луцьк Стиль, що надаємо послугу розробка сайтів луцьк), звертайтеся до аудиторії в стриманій і компетентної манері. Якщо ж мова йде про бренд, що підтримує розмовний стиль спілкування і доречний гумор, сторінку можна доповнити доброзичливою жартом.

Пам'ятайте також, що вам в будь-якому випадку потрібно подякувати користувачів або вибачитися перед ними за доставлені незручності. Тільки ви вирішуєте, наскільки формальним чи приятельських буде ваше звернення. Пошукайте у цьому плані компромісне рішення і завжди дотримуйтесь йому надалі.

Коли клієнт потрапляє на сторінку 404, він дивується, оскільки бачить перед собою не те, на що розраховував. Уникнути цього вам ніяк не вдасться, але тільки ви (і ваш веб-дизайнер) вирішуєте, яким саме (роздратованим або приємним) буде це здивування. Помилки 404 виникають не дуже часто, і цю рідкісну можливість вам потрібно використовувати, щоб продемонструвати індивідуальність вашого бренду в максимально вигідному світлі.

Сторінка 404 також може послужити відмінним приводом для прохання про допомогу. Подібні помилки виникають з різних причин. У деяких випадках це відбувається з вини самого відвідувача (наприклад, через друкарські помилки в URL), але іноді причина криється у вашому сайті (видалення, переміщення або неробоча сторінка).

Клуб програмістів в місті Луцьк. Василь Остапенко.

Читайте также:
03.05.2024 США хотят, чтобы РФ и Китай исключили использование ИИ для управления ядерным оружием
03.05.2024 ВСУ улучшили свои тактические позиции в районе Серебрянского лесничества: карты ISW
03.05.2024 Можно ли уже покупать клубнику? Когда начнется сезон и что будет с ценами
03.05.2024 США не дали денег на пенсии украинцам. Ждать ли проблем с выплатами
03.05.2024 Почти 1300 оккупантов и 58 артсистем. Генштаб обновил потери РФ в Украине
03.05.2024 Угроза для Часового Яра, трудный май и план наступления РФ: главное из интервью Скибицкого

Комментарии: