Чому одні акумулятори дорожчі за інші?

17.09.2020

Сучасні акумулятори для авто досить різні, хоча виглядають майже однаково. Різниця полягає в:

  • - показнику пускового струму;
  • - розміщенню клем;
  • - показнику напруги;
  • - типі;
  • - ємності та ін.
Звичайно, на вартість впливає і бренд, але майже кожна з компаній випускає батареї різних цінових сегментів. Про різницю між класами і піде далі мова.

Економ-варіант

В економ-класі використовуються пластини зі свинцю, покритого сурмою. Такий додаток дозволяє простіше формувати пластини, але це негативно впливає на деякі експлуатаційні показники.

Дешеві батареї потребують обслуговування: потрібно регулярно доливати дистильовану воду. Крім того, акумулятори мають високий темп саморозряду та низький пусковий струм.

Середній ціновий сегмент

В таких батареях пластини комплектуються додаванням кальцію. Моделі цього типу мають низький рівень саморозряду (в кілька разів нижчий, ніж у бюджетних моделей). Кількість електроліту не потрібно контролювати, а дистильована вода заливається досить рідко.

Ця категорія найбільш популярна серед українських автомобілістів. Визначити акумулятор досить легко: на його корпусі є позначка Ca, що говорить про вміст кальцію.

Преміальні моделі

Акумулятори преміум-класу виготовлені з кальцієвих пластин, що позначається як Ca-Ca. Їх можна легко визначити по відсутнім на корпусі пробкам для доливання дистильованої води. Батареї не потребують обслуговування. У таких моделей найдовший строк служби, мінімальний рівень саморозряду.

Інколи на корпусі акумулятора є позначка Silver, що говорить про використання срібла замість кальцію. Цей метал вирізняється дуже хорошою електропровідністю.

АКБ преміум-класу не варто встановлювати в старі автомобілі, які мають проблеми з електропроводкою. Дорогий акумулятор не любить глибокого розряду, тому потрібно слідкувати за його рівнем.

Найдорожчі моделі – AGM-батареї. Вони позбавлені всіх недоліків, а спеціалісти стверджують, що саме за такими моделями майбутнє. Різниця AGM полягає в якості електроліту та особливостях конструкції.

Читайте также:

Комментарии: