Використання фунгіцидів

04.03.2021

Якісний і здоровий посадковий матеріал - це запорука отримання хорошого врожаю. Крім численних шкідників рослинам загрожує ще один сильний ворог - грибок. Для захисту від нього використовується спеціальна група препаратів - фунгіциди. Їхня дія спрямована на захист посадкового матеріалу і майбутніх рослин від грибкових інфекцій. Насіння, які вчасно обробили правильними засобами, дають початок здоровим рослинам і забезпечують високу врожайність. Ця порада зрозуміла та необхідна для всіх, хто знаходиться в цьому бізнесі. Не нехтуйте та робіть все своєчасно.

Які бувають фунгіциди та як їх використовувати

Вони можуть бути двох видів - хімічні та біологічні. Активною речовиною в перших є хімічна сполука, у других - особливі бактерії, які викликають загибель патогенних грибків. Основна перевага біофунгіцидів полягає тому, що вони демонструють низьку токсичность, яка поєднується з високою ефективностю. Саме тому ці препарати набули такого широкого поширення серед дачників і фермерів.

У кожному випадку препарат розділяється ще на дві додаткових категорії - захисну та лікувальну, чим вони відрізняються, зрозуміло з назви.

Фахівці lnzweb.com рекомендують обов'язково обробляти фунгіцидами рослини, які вступили в фазу зростання або ж дозрівання плодів для того, щоб вчасно вберегти свої посадки від грибкових захворювань. Краще, якщо і посівний матеріал, який закладається на зберігання, теж буде оброблено препаратом. Це дуже важливо, тому що в сучасних умовах без цього нічого не досягне результату. Дуже багато, хто це зрозумів, а ті хто прогавив - вже дуже давно покинули цей бізнес.

Особливості фунгіцидів і їх застосування

Насправді більшості грибних хвороб, що вражають наші рослини, можна позбутися використовуючи фунгіциди з доставкою по Україні. Важливо лише правильно вибрати препарат і грамотно його застосовувати.

Фунгіциди використовуються як в процесі вегетації, так і взимку, ним обробляют посівний матеріал, садженці та, звичайно, грунт, у тому числі для кімнатних рослин. Нехтувати обробкою не можна, бо без неї рослини будуть хворіти, зараджувати землю та й взагалі, краще попередити проблемі, ніж боротися з нею.

Обов'язково потрібно пам'ятати, що до багатьох фунгіцидів у патогенів виникає резистентність і застосовувати одну й ту ж саму групу препаратів багато разів неефективно. Сподываємось, що всі поради будуть корисними.

Читайте также:

Комментарии: