Рідкі добрива

09.03.2021

Комплексне рідке добриво - це суспензія або водний розчин, в якому містяться необхідні для рослин поживні речовини, від азоту і фосфору до калію, в залежності від того, що саме потрібно в конкретному випадку. Іноді до їх складу також входять пестициди, мікродобрива і навіть речовини, які стимулюють ріст рослин.

Які переваги мають рідкі добрива

Перш за все це те, що практично всі поживні елементи з них повністю засвоюються рослиною, це близько 90%. Крім того, це можливо навіть в тому випадку, коли температура грунту досить низька, тобто починати підгодівлю можна доволі рано.

Кожна крапля добрива має ідентичний складу і нейтральну кислотно-лужну середу. При цьому такі добрива максимально безпечні для навколишнього середовища.

ЖКП відрізняються високим комфортом при транспортуванні. Їм не потрібна ніяка особлива тара, також не потрібно піклуватися про повну герметичность.

Великим плюсом комплексного добрива https://fervita.com.ua/fertilizers/macro/5-20-5/, причому саме рідкого, є те, що з його допомогою до 30% знижується ризик зараження рослини борошнистою росою.

Як правильно вносити рідку підгодівлю

Робиться це двома способами. Перший  - це внесення безпосередньо до грунту, другий - розпорошення по його поверхні. За ефективністю вони практично однакові, тобто вибір все залежить від зручності. Не варто переживати, що під час розпилювання поживні речовини випаруються: потрібно просто провести закладення, і вони всі залишаться в грунті.

На відміну від підгодівлі, яка вноситься в ґрунт в сухому вигляді, глибина внесення ніякого значення не має. При цьому ЖКП можна змішувати як з водою, так і з розчинами на її основі, вони не втрачають від цього свої корисні якості. Навіть якщо в складі комплексного добрива немає стимуляторів росту і мікроелементів, воно з ними сумісно.

Добрива для вирощування капусти можуть бути органічними і неорганічними. Перший вид значно повільніше всмоктується в грунт і не так добре засвоюється, але деякі садівники і городники вважають за краще вживати саме його через натуральність.

Однак мінеральні рідкі добрива теж не завдають ніякої шкоди навколишньому середовищу і можуть використовуватися навіть в дуже бідних грунтах для їх швидкого збагачення. Вони не переходять в гумус, але дозволяють виростити здорові і сильні рослини.

Також важливо і те, що за складом мінеральних добрив можна стежити. Це важливо, оскільки на різних етапах розвитку рослина вимагає різних поживних речовин, що вимагає їх варіювання залежно від сезону. Таким чином, саме мінеральні комплексні добрива вважаються найкращими серед рідкої підгодівлі.

Читайте также:
23.04.2024 В Киеве прогремели взрывы из-за атаки "Шахедов", работает ПВО
23.04.2024 Удар "Шахедов": в Одессе повреждены дома и произошел пожар, много пострадавших
23.04.2024 Норвегия анонсировала существенное увеличение военной помощи для Украины
23.04.2024 ВСУ сдерживают оккупантов под Часовым Яром, враг продвинулся возле Авдеевки: карты ISW
23.04.2024 Перестановки во власти. Как менялся состав Кабмина за время войны
23.04.2024 РФ готовит наступление в Донецкой области, но помощь США может сорвать эти планы, - ISW

Комментарии: