Нюанси при пошуку і підборі ТОП менеджерів

05.04.2021

Пошук ТОП-менеджерів - завдання, яке вимагає професійного підходу. Саме від рівня компетенції керівників відділів, директорів і керуючих залежить, наскільки успішно буде розвиватися підприємство. Якщо своєчасно усвідомити цю істину, то можна направити свою компанію на вірний курс. Однак не завжди закриття вакансії керівника складається з першого разу успішно. Гарантувати результат може тільки професійна команда рекрутерів - Віп Ейчар. Якщо у вашій компанії немає відділу кадрів, або він не справляється із завданням, то це не привід проводити пошуки самостійно.

Труднощі при пошуку ТОП-менеджера

Якщо ви ніколи раніше, не шукали керівників на підприємство, то напевно у вас виникає питання: що ж такого складного в пошуках топ-менеджера? Розмістив вакансію, обрав кращих, провів співбесіду і справа зроблена, чи не так?
 
У двох словах - все просто. Але варто мати справу з першим етапом - відбором резюме, як тут же стає ясно, що не все так безхмарно. По-перше, резюме приходять сотнями. Відповідно часу на відбір йде багато. По-друге, в резюме деякі претенденти прикрашають свої здібності. Найчастіше це з'ясовується лише на співбесіді. Відповідно, ваш витрачений час ніхто не компенсує. І це лише поверхневі проблеми, які тягнуть величезні втрати енергії, а іноді і засобів. Трапляється, що некомпетентність керівника проявляється вже в роботі, що ще гірше.
 
Є просте рішення - будь-яку кадрову задачу можна передати професіоналам VIP HR https://viphr.com.ua/top-menedzher/. Рекрутингове агентство оперативно і ефективно закриє вакансію.

Підбір ТОП-менеджерів разом з Віп Ейчар

Переваги передачі завдання на аутсорсинг можуть здатися не настільки очевидними, але насправді їх чимало.

  • - Економія часу. Відбір резюме, перевірка тестових завдань, перший етап співбесіди - це лише верхівка айсберга. Не завжди навіть серед тих шукачів, які звернулися, знайдеться відповідний кандидат. На цей рахунок у агентства Віп Ейчар завжди є запасні варіанти.
  • - Власна база претендентів. Компетентні рекрутери часто підтримують цю базу теплою, а також мають на прикметі цінних ТОП-менеджерів, з якими співпрацювали на минулих проектах. Часом це недооцінені кадри, які хочуть рости і розвиватися.
  • - Фундаментальний підхід. Перш, ніж допустити ТОП-менеджера до співбесіди з керівництвом, рекрутери Віп Ейчар оцінюють його професійні та особисті якості, цінності. Якщо вони відповідають корпоративній культурі вашого підприємства, то в подальшому знайомстві є сенс.

І нарешті, рекрутери VIP HR дають гарантію результату. У випадках, коли по закінченню випробувального терміну з'ясовується, що співробітник не підходить вашій компанії, рекрутери агентства проводять його заміну.
 

 

 

Читайте также:
29.03.2024 Баллистика из Крыма, "Кинжалы" и пуски с Ту-95. Все подробности ночной атаки по Украине
29.03.2024 Раненые, 24 сбитые цели и удары по энергетике: последствия атаки на Днепр и область
29.03.2024 Россия ночью выпустила по Украине почти сотню дронов и ракет: сколько уничтожила ПВО
29.03.2024 Сырский об отставке Залужного: были веские причины
29.03.2024 "Наступление" на Харьков, фронт, мобилизация и ротация: главное из интервью Сырского
29.03.2024 В Кабмине выпустили важное заявление из-за ударов по энергетике Украины

Комментарии: