Чи дійсно піца це фаст-фуд

23.05.2022

Дуже часто можна зустріти думку, що піца це типовий представник фаст-фуду. останній, своєю чергою, не має у складі нічого корисного, лише “пусті калорії”. Ми вирішили з'ясувати, чи відповідає це твердження дійсності. Спойлер: для любителів цього італійського пирога є приємні новини, про які ми розкажемо наприкінці статті. А для початку скористайтеся послугою замовлення піци у Чернівцях.

Що таке фаст-фуд?

Fast food з англійської перекладається як швидка їжа. Для її приготування, як правило, використовують низькоякісні напівфабрикати, які можна приготувати за лічені хвилини. Також подібна їжа містить  велику кількість шкідливих жирів, як, наприклад, смажена олія, майонез тощо. 

Класичним представником фаст-фуду вважають хот-доги та гамбургери. Погодьтеся, що булка з сосискою під гірчицею чи котлета особливої поживної цінності для організму не мають. Ними вдасться швидко перекусити та насититися, однак у результаті можна отримати неприємний біль у животі, відчуття важкості та розлади травлення. Таку їжу не рекомендують вживати часто, адже недобір вітамінів та мінералів може призвести до виснаження та відчуття постійної втоми.

Як щодо піци?

Говорячи про піцу, слід найперше згадати, з яких компонентів її готують. Основа італійського пирога ― це корж з борошна найвищого ґатунку, води та дріждів. Завдяки тому, що корж випікають, а не смажать на олії, вона зберігає у своєму складі безліч поживних речовин. Серед них вітаміни групи В, нікотинова кислота, вітаміни Е та Н. Варто зауважити, що останній дуже рідкісний.

Наступний інгредієнт ― соус з томатів, базиліку, часнику та оливкової олії. Це джерело таких корисних речовин, як:

  • вітаміни Е, А, С та інші;
  • ненасичені жирів омега-3 і омега-6;
  • антиоксиданти.

Також у помідорах міститься сполука, яка має протиракову дію, тому споживання стиглих томатів можна вважати профілактикою онкологічних захворювань.

Начинка піци зазвичай включає в себе м’ясо: шинку, салямі, прошутто, пепероні та інші види. Ці складники є осередками незамінних амінокислот, які потрібні для правильного функціонування мозку та розвитку організму. 

Про користь сиру, овочів та грибів, які є класичними компонентами будь-якої піци сказано уже багато. Вони забезпечують людину всіма поживними речовинами, яких вона потребує. Замовити корисні страви італійської кухні можна за посиланням https://la.ua/chernivtsy/ 

Отже, круглу середземноморську випічку навряд чи правильно зараховувати до фаст-фуду. Хоча її приготування не займає багато часу, її харчова цінність дуже висока. Головне у всьому ― це міра. З’ївши 2-3 шматочки ви не потовстішаєте, але забезпечите свій організм поживними сполуками та енергією на довго.

 
 
 
Читайте также:

Комментарии: