Переваги використання безконтактних карток Mastercard

31.05.2022

З появою безконтактних карток процес проведення розрахунків у магазинах став значно простішим і швидшим. Тепер не потрібно проводити магнітною смугою по терміналу або вставляти картку з чіпом. Досить піднести її до POS-терміналу і оплата буде проведена миттєво.

Як можна проводити безконтактні розрахунки

Кожна безконтактна картка Mastercard має спеціальний чіп — NFC. З його допомогою можна передавати дані на платіжний термінал, розраховуючись таким чином за покупки. Водночас ви можете додати свою банківську картку у спеціальну програму — це дозволить вам розраховуватися у торгових точках за допомогою пристроїв з чіпом NFC, наприклад, смартфоном або фітнес-браслетом. Мати біля себе карту для цього не потрібно.

Щоб перевірити, чи є на вашому Android-телефоні NFC-чіп, зайдіть у налаштування девайсу. Виберіть вкладку “Бездротові мережі”, а потім – “Ще”.

Якщо у вас смартфон компанії Apple, всі моделі починаючи з iPhone 6 і закінчуючи iPhone SE будуть оснащені чіпом NFC. Те саме стосується годинника Apple Watch.

Що потрібно для розрахунку безконтактним способом

По-перше вам знадобиться відповідний додаток, який потрібно встановити на смартфон. Для девайсів з операційною системою Android підійде Google Pay. Якщо ви плануєте використовувати для безконтактних платежів годинник Gamin, завантажте на телефон додаток Garmin Pay.

Сам процес оплати виглядає так:

  • Повідомте продавця, що хочете сплатити безконтактним способом.
  • Піднесіть карту Мастеркард або пристрій з чіпом NFC до терміналу на відстань 3-4 см.
  • Оплата проводиться миттєво. Якщо сума більша за 500 гривень слід ввести на терміналі PIN-код, підтвердити платіж через Touch ID/Face ID або для телефону може використовуватися ключ-пароль за умови оплати безконтактною карткою.
  • Термінал видасть звуковий сигнал, що підтверджує, що оплата пройшла.

Сильні сторони безконтактних оплат

Використовуючи для розрахунку безконтактну картку чи пристрій, ви заощаджуєте сили та час. Досить просто піднести гаджет до термінала: оплата проходить миттєво. Кожна транзакція надійно захищена системою безпеки Мастеркард, а платежі мають унікальні динамічні коди. Завдяки цьому шахраї не зможуть отримати інформацію про платіж або скористатися вашими персональними даними у корисливих цілях.

Детальнішу інформацію про безконтактну технологію можна дізнатися, звернувшись до співробітників Майстеркарду або персоналу вашого банку.

Читайте также:

Комментарии: