Як застрахуватися від нещасних випадків та що включає поліс

24.06.2022

Сьогодні багато хто замислюється про те, щоб застрахувати своє життя та здоров'я. Це цілком нормальне бажання, яке властиве дорослим, відповідальним людям. Якщо ви думаєте про те, як жити далі, якщо піклуєтеся про своїх близьких та родичів, то прийдете до висновку, що страхування від нещасних випадків, які можуть призвести до втрати працездатності, травмування, отримання інвалідності тощо — це єдиний можливий вихід із ситуації. Якщо з вами щось трапиться, то ви отримаєте компенсацію, якої вистачить на лікування, реабілітацію чи допомогу родині.

 

Перед тим, як укласти договір страхування, необхідно підібрати компанію, якій ви довіряєте. Вона повинна мати всі необхідні ліцензії та сертифікати, у неї мають бути позитивні відгуки та багатий досвід роботи. Страхова компанія Країна пропонує безліч індивідуальних та загальних програм, які дозволять вам захиститися від нещасних випадків або згладити наслідки їхнього наступу.

 

 

Особливості страхування від нещасних випадків

 

Ця процедура оформлюється на певний термін, наприклад, на пів року, рік тощо. Якщо протягом зазначеного періоду ви отримаєте травму або загинете, то компанія виплатить вам або вашим родичам страхову компенсацію. Страхуються саме майнові права, пов'язані зі здоров'ям клієнта, його життям та працездатністю. Ви можете вибрати, як саме діятиме договір:

  1. На цілодобовій основі. Цей варіант забезпечує максимально повний захист.
  2. Виконання службових зобов'язань. Якщо з вами щось трапиться на роботі або під час доїзду до неї/від неї, ви отримаєте відповідні компенсації. Для дітей або студентів ця процедура передбачає перебування в дитячому садку, школі, університеті або в інших освітніх закладах.

Існують інші варіанти страховки. Наприклад, виконання службових обов'язків без включення часу, необхідного для прямування на роботу або до місця навчання.

 

Що є приводом для виплат

 

Страховим випадком вважається:

  1. Настання смерті через нещасний випадок.
  2. Отримання травм різного ступеня, від відносно легких до серйозних.
  3. Одержання групи інвалідності.

Зазначимо, що укладений договір може діяти на різних теренах. Наприклад, лише по Україні, у СНД та Європі, по всьому світу.

 

 

 

Як діяти при настанні нещасного випадку

 

Перше, що треба зробити, — звернутися до компанії, яка здійснює страхування від нещасних випадків. Вам або вашим родичам необхідно попередити агента протягом двох робочих днів після настання страхового випадку. Щоб підтвердити, що ситуація справді сталася, та отримати компенсацію, потрібно надати наступний список документів:

  1. Паспорт громадянина України або документ, що його замінює.
  2. Оригінал страхового договору
  3. Заявку отримання компенсації. Агент надасть вам її бланк.
  4. Довідку від медичної комісії, яка підтвердить отримання травми або смерть пацієнта.
  5. Акт, що підтверджує настання нещасного випадку, а також чеки, якщо довелося оплатити певні ліки чи послуги самостійно.

Також можуть знадобитися інші документи, наприклад, копія лікарняного та ін.

 

Сума виплат, які отримаєте ви чи ваші родичі, залежить від складності ситуації. Максимальний розмір компенсації — 100 тисяч гривень. У разі смерті ви отримаєте 100% від зазначеної суми. При отриманні інвалідності — від 50 до 90% залежно від групи. Для травм існує спеціальний механізм підрахунку, який враховує вартість лікування та завдану шкоду здоров'ю.

Читайте также:
19.05.2024 Усик победил Фьюри и стал абсолютным чемпионом мира! Как прошел бой века: видео
19.05.2024 Минобороны Германии просит у правительства дополнительные 3,8 млрд евро для Украины, - Bild
19.05.2024 Аналитики ISW объяснили, почему Россия нацелилась на захват Волчанска
19.05.2024 Российские войска не продвинулись ни на одном направлении в Харьковской области: карты ISW
19.05.2024 Более 1200 оккупантов, 16 танков и системы ПВО: Генштаб обновил потери РФ в Украине
19.05.2024 Денис Беринчик стал чемпионом мира по версии WBO в легком весе

Комментарии: