Каталог / Досуг / Театры /

Театр для дітей та юнацтва

Адрес:м.Суми, вул. Жовтнева, 6
Телефоны: (0542) 22-71-50, (0542) 22-31-59
Сайт: http://www.sumy-tyuz.org/
Электронная почта: sumy-tyuz@ukr.net
Дата добавления в каталог: 15.08.2014

Прогулюючись вулицями нашого міста обов»язково завітайте до Сумського обласного театру для дітей та юнацтва, який знаходиться на вул.Покровській, 6. Сьогодні цей храм мистецтва не впізнати, - театр оновився і в творчому і в матеріальному планах.

У 2011 році була здійснена повна капітальна реконструкція будівлі театру: заміна водогонів, тепломережі, оновлення глядацької зали, підлоги, вестибюльних приміщень, інтер’єру та фасаду будівлі.

Зараз оновлений театр, як і сто років тому, гостинно відчиняє двері перед глядачами різного віку та запрошує на зустріч з театральним світом.

Створений 29 грудня 1975 року спочатку як театр ляльок, театр поступово завойовував все більше прихильників. І з отриманням стаціонарного приміщення розширились можливості обслуговування глядачів різного віку.

Саме на підставі цього й виникла ідея створити театральний комплекс: театр юного глядача (ТЮГ) та театр ляльок.staryutuz

Отже, 21 квітня 1981 року наказом по Міністерству культури Сумський театр ляльок реорганізовано в обласний театр для дітей та юнацтва. На сьогодні цей театр єдиний у своєму роді серед театрів України та СНД, який являє собою театральний організм, що поєднує у своїх виставах два види театрального мистецтва: драматичний та предмету, маски, ляльки.

За час існування театром здійснено понад 190 постановок вистав. Зараз у репертуарі 46 різноманітніх вистав: вечірніх, лялькових та "ТЮГівських", в яких працює весь акторський склад, що налічує 32 актора.

Адрес на карте:

Отзывы: