Мер Конотопа Артем Семеніхін: «Хочемо заробляти кошти для бюджету»

26.02.2016

Свободівець і ветеран АТО Артем СЕМЕНІХІН переміг на виборах мера Конотопа неочікувано для багатьох. Очевидно, через це після вступу на посаду ним зацікавились українські і навіть російські ЗМІ. Останні, до речі, і досі ведуть проти нього інформаційну війну. Скоро мине 100 днів, як новий конотпський мер працює на посаді, тож час підводити попередні підсумки. Ми спробували це зробити у нашій бесіді. Втім, говорили не тільки про роботу і про ситуацію у Конотопі.

r: Невдовзі минає 100 днів, як ви розпочали роботу. Що найголовніше вдалося зробити за цей час?

Артем Семеніхін: Зроблено багато. Найголовніше – міськраді вдалося сформувати більшість, яка готова працювати на інтереси конотопчан. Повірте, це було непросто. Серйозно зайнялися благостроєм: за час до початку зими вдалося почистити від сміття паркові зони міста, а також русло і прибережну зону притоку річки Езуч – річки Липки. Довелося налагоджувати роботу двох комунальних підприємств – під час великих снігопадів вони добре попрацювали і зараз максимально завантажені вивезенням снігу. Приватні фірми, що належать окремим колишнім посадовцям, від цього майже усунені. Навіть ЗМІ визнали, що дороги у Конотопі були почищені найкраще в області. Розпочали роботу над відновленням комунальної аптеки — це важливо для літніх людей. На її базі невдовзі буде відновлено виробництво ліків. Обидві комунальні лікарні будуть обслуговуватись тільки у цій аптеці, вона ж буде реалізовувати ліки на їх території. Із приватними аптеками договори розриваємо. Відновлено вуличне освітлення на майже усіх вулицях міста, навіть самих віддалених, цей процес продовжується і зараз. До кінця лютого цей процес закінчимо. Потім візьмемося за будівництво нових ліній освітлення там, де вони необхідні. Обом комунальним ЖЕКам поставлено завдання у конкретні сроки на 100% відновити освітлення у під’їздах усіх багатоповерхівок міста. Відновлюємо комунальний транспорт – у березні розпочне діяти комунальний маршрут у пригородне село. Ми б могли оголосити конкурс на приватне обслуговування маршруту, але хочемо заробляти кошти для бюджету, тому обрали комунальний варіант. До речі, про економію коштів: святкування новорічних свят у 2016 р. нам обійшлося у 20 раз дешевше, ніж за минулої влади. Оцініть, як то кажуть, масштаби, якими розбазарювала кошти попередня влада.

r: У Сумах декомунізація гальмує, як з цим у Конотопі?

А.С.: Декомунізація завершена, усі вулиці, що носили комуністичні назви, переіменовано. У нас навіть тепер є вулиця ім Олександра Музичко (Білого). Комуністичні пам’ятники демонтували ще раніше. Ведемо боротьбу із мовою окупанта – поставлено завдання, щоб усі вивіски і оголошення на вулицях міста були тільки українською мовою. Вимагаю, щоб усі посадовці міськради на робочому місті теж користувалися тільки державною мовою.

r: На конотопських інтернет-форумах пишуть, що ви розпочали кампанію проти вуличної торгівлі. Не усім це подобається…

А.С.: Усім не сподобаєшся… Якщо серйозно, незаконна торгівля на вулицях міста має зникнути, і я впенений, що ми її повністю ліквідуємо. Третину міста вже очистили, до 100 днів очистимо повністю. Будь-яка торгівля має бути законною і приносити кошти в міський бюджет — це принципово. Працюємо жорстко — немає такого, що після первірки «стихійники» збираються знову. Зібрали досить багато коштів від штрафів. Особисто слідкую за цим процесом.

r: Відомо, що ви розпочали своєрідну «чистку» апарату міста від колишніх посадовців. Яку мету перед собою ставите, чи вдалося втриматися у рамках законності?

А.С.: Це не просто «чистка», це люстрація корумпованих чиновників. Апарат міськради вдалося люструвати наполовину, інша половина — в процесі. Найближчим часом піде ще один начальник відділу. Самим корумпованим було управлнння житлово- комунального господарства. Попередній міський голова намагався звільнити його п’ять років, але не вдалося, ми ж цього добилися. Зараз триває перевірка фінансово-господарської діяльності цього відділу за п’ять років, очевидно, що за її підсумками будуть відкриті кримінальні провадження. Також ми замінили головних лікарів обох лікарень. Звісно, усе у рамках закону.

r: Що це за історія із російським шпигуном, якого ви немов би спіймали прямо на робочому місці?

А.С.: Ця людина керувала відділом ведення Державного реєстру виборців. Тобто вона мала доступ до всієї інформації про конотопчан, у тому числі про мобілізованих, учасників АТО. Методи розкривати не буду, але нам вдалося виявити, що вона була активним учасником антиукраїнських форумів і груп. Співробітники СБУ за нашим викликом цю людину затримали.

Володимир Пошва

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: