На Сумщині через заметену снігом дорогу селяни сидять без хліба

07.03.2018

Мешканці хутора Прогрес, що знаходиться поблизу села Бистрик, вже давно не бачать прогресу з розчисткою єдиної дороги, яка з’єднує населений пункт зі “світом”. Як говорять місцеві мешканці, яких там проживає не багато – всього 4 жилих двори, що вони ще з січня не бачили жодної техніки, яка б їм розчистила дорогу.

“Коли почалися сильні снігопади і дорога взагалі не стала проглядатися під сніговими заметами, ми стали звертатися і до Бистрицького сільського голови, і до районної влади, проте все марно. До села не можна навіть хліба завезти, а не дай Бог потрібно буде швидку викликати чи ще якась надзвичайна подія трапиться. Ми відрізані від світу”, – розповів місцевий мешканець Ігор Андріянов.

Як прокоментував сільський голова Бистрика Дмитро Демиденко, дорога, яка потребує розчищення не в його підпорядкуванні, а відноситься до облавтодору, тож її чистити мають працівники даної служби.

“Ми відправляли на прочищення даного шляху трактор МТЗ, проте він не справився з заметами і не зміг пробити дорогу, адже там вона ґрунтова і дуже важка для чистки. При можливості, туди буде направлено важку снігоочисну техніку. Загалом, на нашому утриманні знаходиться 298,6 км доріг по Кролевецькому району. На сьогодні розчищено близько 90 %. У неділю прочищали проїзд до Пасіки, Луча, Хрещатика, Білогривого. Позавчора, цілий день пробивали дорогу до Ярославця та Червоної гірки. Вчора розпаковували дорогу до Гречкиного та Дідовщини. Техніка і люди працюють практично цілодобово. Так як своєї техніки не вистачає, залучаємо до розчистки доріг і спецтехніку з Конотопа та підприємств. Наразі працює 10 одиниць техніки”, – зауважив виконроб філії Конотопський райавтодор Дмитро Дорофєєв.

Джерело: https://05453.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: