У Мінрегіоні обговорили проблемні ОТГ Сумщини

04.02.2020

3 лютого у Мінрегіоні пройшли додаткові консультації з питання розробки Перспективного плану формування територій громад 6 областей, зокрема і Сумщини.

Заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода зазначив під час консультації, що завершити формування перспективних планів треба, спираючись на розрахунки, без емоцій і політики.

«Останніми тижнями в регіонах зросла увага до формування спроможних громад. Збільшився і градус дискусій. Але там, де мова йде про планування розвитку територій на роки чи навіть десятиліття, одних емоцій замало. В першу чергу маємо думати про створення громад, здатних забезпечувати людей якісними та доступними послугами. Щоб створити такі громади, потрібні ретельні розрахунки.

Я хочу ще раз наголосити – перспективні плани створюються за чіткими критеріями, які вказують на майбутню спроможність громади. При цьому ми з особливою увагою ставимося до вже створених громад. Намагаємося зберегти і навіть підсилити усі ОТГ, які свого часу мали бажання змінюватися, проявили ініціативу і скористалися перевагами реформи», — коментує В’ячеслав Негода.

За результатами консультації залишились питання по окремих районах Сумської області, у тому числі, по Тростянецькому, Сумському та Роменському, які найближчим часом будуть доопрацьовуватися в області. При цьому найбільш складним залишається питання по Тростянеччині, — повідомила Марина Лобова, керівниця Сумського регіонального офісу Програми ULEAD з Європою.

Коментуючи результати проведеної в Мінрегіоні консультації, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумська Обласна Державна Адміністрація Олександр Сітак, зазначив:

«Зокрема, щоб остаточно вирішити питання по Тростянеччині, було запропоновано в першій декаді лютого провести додаткові громадські обговорення серед жителів Білківської, Криниччанської та Люджанської сільських рад щодо їх подальшого майбутнього – в складі Боромлянської ОТГ чи Тростянецької ОТГ (Тростянецька Міська Рада). Нам дали час на доопрацювання цих питань і остаточного бачення Перспективного плану уже з урахуванням консультацій, які відбулися вчора».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: