На Сумщині тільки батьки вирішуватимуть, яку форму навчання обрати − офлайн, онлайн чи змішану

26.08.2022

Під час прес-конференції керівник обласної військової адміністрації розповів про особливості нового навчального року.

Він зазначив: яку форму обрати − офлайн, онлайн чи змішану − вирішують тільки батьки.

«Ми маємо визначену небезпечну 25-кілометрову зону, до якої входять 20 територіальних громад та 2 частково. Крім того, є ще 5 громад, які не знаходяться в цій зоні, але розташовані в зоні проведення воєнних (бойових) дій. На території цих громад освітній процес буде здійснюватися 100% за дистанційною формою навчання. Без права вибору», л – прокоментував Дмитро Живицький.

У інших громадах готуються сховища й укриття в дитячих садочках, школах, закладах профтехосвіти та вишах. Аби ці заклади мали можливість приймати відвідувачів. Але останнє і остаточне рішення – за батьками.

«Для нас важливо створити умови для тих людей, які хочуть, щоб їх діти ходили до школи. З приводу того, що може прилетіти ракета, зазначу, що на жаль, ракета може прилетіти будь-куди − і в домівки, і в магазини, і на дитячі майданчики, і в зупинки. Ми з вами бачимо, як це відбувається останні пів року, наш ворог гірший за терориста. Якщо батьки працюють, а дитина залишається сама, то є питання, чи спуститься вона в укриття в разі повітряної тривоги? Хто її туди супроводжуватиме, і хто звідти забере?», – зауважив керівник обласної військової адміністрації.

Наразі у багатьох школах вже прийняті рішення про змішану форму навчання, коли частина дітей ходить до школи, а інша − навчається онлайн. Найменша кількість шкіл, готових приймати дітей в області, – у Сумській громаді.

«Я прошу батьків не розганяти «зраду» в соцмережах, а просто вирішити самим, за якою формою навчатиметься ваша дитина. Також зазначу: спілкування щодо стану укриттів та форм навчання, можливість самостійно оглянути укриття, а також дані про роботу закладів ви можете дізнатися у своїх класних керівників. Ці дані не будуть оприлюднені на загал», – пояснив Дмитро Живицький.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: