У Сумах вшанували чудотворну Корсунську ікону Божої Матері

22.10.2022

22 жовтня в Сумах відбулися церковні урочистості на честь чудотворної Корсунської ікони Божої Матері, що йменується «Шпилівська Прозренна». Очолив урочистості Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні кліриків кафедрального міста, а також духовенства з усіх церковних округів Сумської єпархії.

Напередодні було звершено всенічне бдіння, у день свята – Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми, який є місцем постійного перебування чудотворного образу, пише Православна Сумщина.

Після читання Святого Євангелія за Літургією митрополит Євлогій звернувся до духовенства та вірян зі словами проповіді, у якій розкрив догматичне вчення Православної Церкви про Богородицю – Пречисту та Пренепорочну Діву Марію, завдяки якій стало можливим боговтілення Господа Іісуса Христа через іпостасне поєднання у Ньому Божественної та людської природ, а відтак і наше спасіння від гріха та смерті.

Архіпастир, духовенство та православні віряни Сумщини піднесли до Бога щирі молитви за нашу державу Україну, владу та воїнів, за настання миру та перемогу над ворогом, за вимушених переселенців, біженців та тих милосердних людей, що з любов’ю їх приймають.

У цей день загальноєпархіального свята клір Сумської єпархії поповнився новим священнослужителем: митрополит Євлогій звершив дияконську хіротонію над випускником Сумської духовної семінарії та іподияконом Єфимовим Артемієм.

Після завершення богослужіння відбулася хресна хода навколо кафедрального собору з чудотворним Корсунським образом Божої Матері з молитвами та піснеспівами, читанням Святого Євангелія та окропленням святою водою. Наприкінці відбулося славлення Пресвятої Богородиці перед шанованим образом, піднесена молитва та виголошені уставні многоліття.

Митрополит Євлогій привітав усіх зі святом та побажав благословенного миру Україні, Сумам і Сумщині й всьому нашому народові заступництвом Пречистої Діви Богородиці – «світу холодного Заступниці теплої».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: