У СНАУ висадили сквер імені першого ректора закладу І.М. Брюховецького

22.10.2022

21 жовтня студенти та викладачі закладу долучилися до створення скверу імені першого ректора Сумського національного аграрного університету Івана Миколайовича Брюховецького. Було висаджено 28 дерев і кущів різних сортів: катальпа, форзиція, церціс, сосна та ін.

Іван Брюховецький – людина, що будувала СНАУ своїми руками. На пустому місці, за межами міста, він у 1977 році створив навчальний заклад.

Сумський регіон у всі роки ототожнювався з сільськогосподарською діяльністю. Проте спеціалістів для розвитку аграрного сектору не вистачало. Саме тому в Сумах започаткували філію Харківського сільськогосподарського інституту ім. В. В. Докучаєва, ректором якої став Іван Брюховецький.

Заснування закладу почали з побудови гуртожитків (студенти і робочі мали десь жити), першим корпусом став корпус інженерно-технологічного факультету (так званий “мєх”). Головну побудову закінчували останньою. Студентам платили кошти, навчали й саме вони своїми руками зводили один за одним корпуси сучасного СНАУ. Іван Миколайович налагодив систему будівництва.

Крім того, перший ректор створив сильну команду науково-педагогічних працівників, що працювала на благо університету. Фахівці приїжджали з різних регіонів України та країн колишнього радянського союзу. Щоб залучити найкращих, Іван Миколайович створював гідні умови проживання та праці.

У стінах СНАУ про Івана Миколайовича завжди згадують з неймовірним теплом та посмішкою. Коваленко Микола Петрович, проректор з економічної та господарської діяльності, розповідає:

“ До кожного Іван Миколайович звертався тільки на Ви. Проявляв повагу та толерантність. Він був справжньою “людиною голубої крові””.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: