Театр імені Щепкіна запрошує на прем’єру вистави “Ромео & Джульєтта”

04.11.2022

Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім. Щепкіна відкриє 90-й театральний сезон 4 листопада. Стартують п’єсою “Ромео & Джульєтта” за мотивами англійського драматурга Вільяма Шекспіра в літературному перекладі Юрія Андруховича. Ця вистава – спільна робота колективів двох театрів: “щепкінців” та акторів Луганського академічного українського музично-драматичного театру.

У будівлі Сумського національного академічного театру драми та музичної комедії ім. Щепкіна до відкриття 90-го сезону глядачам підготували виставу за мотивами п’єси Вільяма Шекспіра. Її прем’єрний показ відбудеться 4 листопада.

Нині йде підготовка до генеральної репетиції. Режисер-постановник цієї вистави – Максим Булгаков. Саме він об’єднав у творчий тандем два академічні театри.

Гримується, щоби вийти на сцену актор Денис Пономаренко. Він у цій виставі виконуватиме роль Ромео.

“Ми поставили собі певні рамки і вносили свої корективи: сирени, повітряні тривоги, бо доводилося змінювати репетиції, склади, щоб всі встигли попрацювати. Але, в принципі, я думаю, що на цьому етапі ми готові. Ми, я маю на увазі, обидва склади. Готові до того, щоб зустрітися з глядачами”, — каже актор Денис Пономаренко.

Демонструватимуть глядачеві цю виставу одразу два склади акторів. Серед них — і “щепкінці”, і актори Луганського академічного українського музично-драматичного театру. Владислав Писарев перевтілиться у Ромео Монтеккі іншого разу.

“Я особисто відчував надзвичайну підтримку з усіх боків, усіх людей, які стикаються із цим процесом. Зовсім не було такого, що якийсь інший склад. Ця конкуренція, якщо її можна так назвати, вона — лише на краще. Тобто, ми спілкуємося постійно, ми радимося. У нас — гарні товариські робочі стосунки. Не така важлива назва чи роль. Важливо, щоб вистава була гарна, щоб глядач її приймав, щоб була якась культурна цінність у тому, що ми робимо”, — каже актор Владислав Писарев.

Дарія Некрасова грає у виставі “Ромео і Джульєтта” головну жіночу роль. Про те, що перевтілюватиметься у Джульєтту Капулетті, акторка навіть не мріяла.

“Якщо не зважати на повітряні тривоги, то працювалося дуже круто. Спочатку я думала, що буде складно, бо це — непроста роль, але потім воно почало нібито виходити. Я зараз починаю кайфувати від того, що роблю. За роль Джульєтти відчуваю відповідальність дуже велику і кайф від персонажа, своєї роботи. Сподіваюся, і глядач теж відчує зворотний зв’язок”, — зазначила вона.

Гру, спів та танці акторів супроводжує оркестр. Сама вистава триває дві години.

Через російсько-українську війну святкування ювілейного сезону планують перенести на весну 2023 року.

“Саме це відкриття, саме 90-го театрального сезону, воно не буде таким помпезним, якби нам, звичайно, усім хотілося на ювілейний сезон, враховуючи ті обставини, у яких ми зараз живемо. Ми вирішили, що відсвяткуємо ювілей театру, так як це необхідно буде зробити після Перемоги”, — каже директор театру Сергій Дорофєєв.

На ювілейний сезон, за слова Сергія Дорофєєва, митці мають багато планів.

“Наступною нашою прем’єрою буде вистава за твором Сергія Жадана “Хлібне перемир’я”. Ми сподіваємося, що вона все ж таки відбудеться на початку грудня, так як ми її запланували”, — зазначив диоектор театру Сергій Дорофєєв.

Прем’єрний показ вистави “Ромео & Джульєтта” триватиме три дні, з 4 до 6 листопада.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: