«Щедрик – переможна магія Різдва»: у філармонії влаштували мистецький проект європейського рівня

26.12.2022

25 грудня на Сумщині презентовано унікальний мистецький проект – Музичний експеримент «Щедрик – переможна магія Різдва», який створили Управління культури Сумської обласної державної адміністрації, Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв і Сумська обласна філармонія. Цей проект присвячено 100-річчю виконання «Щедрика» в обробці Миколи Леонтовича у «Карнегі-Холл» міста Нью-Йорк.

Проект показав сучасний образ української пісні, поєднавши унікальний тембр і народну манеру виконання солістки Сумської обласної філармонії Вікторії Чиж та звучання традиційних мелодій у неочікуваному виконанні.

Автентичні, народні пісні, колядки, щедрівки, класика української естради у супроводі традиційних музичних інструментів (скрипка, баян, рояль, акустична гітара, орган, саксофон) та нестандартних музичних інструментів (кахон, ханг, ліра, семплер електронних звуків), які концептуально поєднані в повноцінну різдвяну програму, являють собою якісний культурний продукт – стильний, сучасний, інноваційний.

Щедрик, який кожен з нас знає з дитинства, сьогодні у всьому світі є символом не лише різдвяних свят, а символом багатовікових традицій української нації.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: