Субсидії, пільги та страховки: на Сумщині Пенсійний фонд виконує нові функції

27.12.2022

Майже 135 тисяч домоволодінь Сумщини за останні три місяці отримали фінансування субсидій та пільг через обласне управління Пенсійного фонду України. З січня 23-го фонд фінансуватиме витрати, пов’язані зі здійсненням страхових виплат.

Сергій Сіробаба прийшов до Пенсійного фонду оформити пільгу на газ та світло. У цій структурі робить це вперше. “Я був сьогодні у соцзахисті, а мені сказали йти в Пенсійний фонд, то ж я сюди й прийшов. Хвилин 10, не більше я був тут. Тепер чекатиму на пільги”, – розповів чоловік.

Інший відвідувач Пенсійного фонду Василь Красій розповідає — отримує пільги з 2003 року. “Цим займався районний виконком у 10 кабінеті, то був пільговий кабінет, а тепер вони передали Пенсійному Фонду. Кілька хвилин і все ми вирішили”, – говорить чоловік.

Через те, що у Пенсійному фонді додалися нові функції, працівники готувалися до їх введення. Начальниця відділу Оксана Радченко каже — у них постійно проводилися навчання в межах Пенсійного фонду.

Майже 336 мільйонів гривень витратили на фінансування субсидій та пільг, за словами заступниці начальника управління обслуговування громадян Альони Заставенко, за останні три місяці на Сумщині. Це майже 135 тисяч домогосподарств області. “Прийняття документів Пенсійний фонд України розпочав із першого грудня цього року. Нині ми маємо вже майже п’ять тисяч звернень за призначенням та перерахунком субсидій та пільг. Майже три тисячі – це звернення, які надійшли безпосередньо в Пенсійний фонд Сумщини й майже дві тисячі – це ті заяви, які надійшли через уповноважених осіб”, – розповіла Альона Заставенко.

З початку 23-го року Пенсійний фонд фінансуватиме витрати потерпілим у зв’язку з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, які спричинили втрату працездатності. А також займатиметься виплатами лікарняних. Подати документи, за словами Альони Заставенко, через фонд можна до будь-якого відділення, без прив’язки до фактичного місця проживання.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: