7 шкіл Сумщини братимуть участь у загальнодержавному моніторинговому дослідженні якості освіти

18.05.2023

16 травня 2023 року розпочалося загальнодержавне моніторингове дослідження якості освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, де беруть участь 7 шкіл Сумської області.

Моніторинг проходить відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 15.05.2023 №565 «Про затвердження Переліку закладів освіти – учасників загальнодержавного моніторингового дослідження якості освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану та графіка його проведення».

Його проводить Державна служба якості освіти України та її територіальні органи спільно з Міністерством освіти і науки України у 2023-2025 роках. Впродовж другої половини травня проведуть перший етап моніторингового дослідження шляхом тестування учнів 6, 8-х класів із математики та української мови.

Загалом до вибірки, яку сформував Інститут освітньої аналітики, потрапило 276 закладів. Тестування охоплює понад 12 тисяч школярів 6-х і 8-х класів, які навчаються на інституційній формі здобуття освіти (очна, дистанційна, змішана), в тому числі учні, які перебувають за кордоном.

Учні 6-х класів проходять тестування з математики та української мови, а учні 8-х класів – з алгебри, геометрії та української мови.

Моніторинг проходить в електронному форматі на платформі Всеукраїнська школа онлайн (ВШО).

Тести розробила Державна служба якості освіти України за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe, Supportto Ukraine’s Reforms for Governance)та участі педагогів-практиків, авторів навчальних програм і стандартів.

Отримані дані будуть конфіденційними та оприлюднюватимуться лише в узагальненому вигляді. Свої результати зможе побачити лише учень/учениця у власному кабінеті на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: