Нардеп Тетяна Скрипка: «Коли йти у декретну відпустку – вирішуватимуть жінки»

15.11.2023

Верховна Рада України ухвалила зміни щодо декретної відпустки для жінок. Таким чином жінки самі обиратимуть, коли виходити в декрет, враховуючи медичні показання. Прийняття важливого законодавчого рішення прокоментувала народний депутат Тетяна Скрипка, акцентувавши на перевагах для майбутніх матерів. Парламентарка вважає, що нові правила надання декретної відпустки є зручнішими і відповідатимуть потребам конкретної жінки, адже кожна має свої особливості та обставини.

«Коли йти у декретну відпустку – вирішуватимуть жінки. Таку новацію передбачає закон 9271, який я залюбки підтримала.

Будемо відвертими, комусь краще за 10 тижнів до пологів залишитися вдома, а хтось воліє працювати аж до народження дитини. Тому так важливо, що тепер усе вирішує сама жінка, враховуючи медичні показання.

В чому плюс? В тому, що час початку відпустки не впливає на її тривалість. В будь-якому разі це 126 днів, або 140 днів у разі другої вагітності чи ускладнених пологів. Якщо днів у відпустці менше до пологів, їх кількість збільшиться після», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами народної обраниці, прийнятий закон удосконалює механізм правового регулювання використання жінками відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та розширює права жінок у цьому питанні.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат Тетяна Скрипка разом із Жіночим об’єднанням «Мереживо»  передала якісне дитяче харчування для маленьких сумчан. Так, 1200 фруктових снеків та понад 2500 упаковок молочної суміші привезли  пацієнтам Сумської обласної дитячої лікарні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: